15.1.2018 Tommi Kemppainen

Vastuullisuudesta pohjoismaisen finanssialan kilpailuetu? 

Zidisha – Solution into Microfinance
Why are we a B Corporation?

Jos mietitään varainhoitoa ihanteellisessa liiketoimintaympäristössä, ajatuksemme siirtyvät helposti New Yorkiin tai Sveitsiin. Mitä jos ne tulevaisuudessa siirtyvät myös Pohjoismaihin?

Finanssiala on luottamusbusiness. Tänä päivänä, kun luottamus finanssialalla on maailmanlaajuisesti rapautunut, nousevat Suomi ja muut Pohjoismaat esiin sijoittamisen näkökulmasta uudella, kiinnostavalla tavalla. Pohjoismaille maailmanlaajuisen etulyöntiaseman luo maidemme rehellinen maine. Näkemystä tukee esimerkiksi tuore Pohjoismaiden ministerineuvosten julkaisu Trust – The Nordic Gold, samoin omaa maatamme koskevat tilastot.

Tommi Kemppainen

Tommi Kemppainen (Kuva: Aleksi Poutanen | Forbes Suomi)

Kestävimmän kilpailuedun tuova finanssi-innovaatio voi teknologisten keksintöjen sijaan olla kaikkien sidosryhmien huomioiminen finanssiorganisaation toiminnassa. Yhteiskuntien kannalta tällaisella toimintatavalla on valtava merkitys ja se mullistaa maailmaa. Meillä HCP:llä tämä tarkoittaa arvolupauksen Asset management to be proud of™ toteuttamista.

Aloitimme kymmenen vuotta sitten vaatimattomasti, mutta selkein periaattein. Halusimme tehdä tuloksekasta varainhoitoa avoimesti ja rehellisesti. Olemme ottaneet askeleita ollaksemme rakentava osa yhteiskuntaa, emme vain edelläkävijä avoimuudessa. Jo nyt pyrimme esimerkiksi huomioimaan toiminnassamme kaikkien sidosryhmien edun, emmekä vain osakkeenomistajien tai velkojien.

Toukokuussa HCP:lle myönnettiin ensimmäisenä suomalaisyrityksenä kansainvälinen B Corp -sertifikaatti. B Corp -yrityksille ei riitä, että ne pyrkivät liiketoiminnassaan olemaan maailman parhaita – ne haluavat myös olla parhaaksi maailmalle. Seuraava Suomen Best for the World Summit järjestetään myöhemmin tänä vuonna Espoon Suvisaaristossa.

Zidisha – Solution into Microfinance
Why are we a B Corporation?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *