8.3.2018 Miika Koskela

HCP Focuksella paras tuotto suhteessa riskiin

Tuottoa suhdanteista riippumatta
HCP Vero 2018 -messuilla

 HCP Focus on paras Suomessa markkinoitava osakerahasto riskikorjatulla tuotolla mitattuna. 

Ammattimaisessa sijoittamisessa tavoitellaan parasta tuottoa suhteessa riskiin. Yleisin riskikorjatun tuoton mittari on ns. Sharpen luku1, joka kertoo kuinka paljon enemmän sijoitus on tuottanut on tuottanut suhteessa riskittömään talletukseen yhtä volatiliteettiprosenttia kohti. HCP Focuksella on korkein Sharpe kaikista Suomessa markkinoitavista 561 osakerahastosta.

HCP Focus on myös oman kategoriansa eli globaalien osakerahastojen tuottokärjessä. Rahasto on saavuttanut kategoriassaan2 peräti kolme ykkössijaa.

  • tuotto 5 vuotta (19,0 % p.a.)
  • tuotto 3 vuotta (16,6 % p.a.)
  • tuotto 1 vuosi (25,8 %)

Focuksen viiden vuoden kumulatiivinen tuotto oli huikeat 139%, mikä on parempi kuin 98 % kaikista kilpailijoista3, tyylistä tai kategoriasta riippumatta.

HCP Focus viiden vuoden tuotto

HCP Focus viiden vuoden tuotto

HCP Focus on aggressiivinen globaali long-only stock-picking -osakerahasto. Strategiassa etsitään maailmaa muokkaavista megatrendeistä hyötyviä yhtiöitä, joilla on merkittäviä pitkäaikaisia kilpailuetuja. Sijoitukset on keskitetty noin kymmeneen erittäin syvästi analysoituun yhtiöön.

Tutustu rahastoon Tee rahastomerkintä

Salkunhoitaja Ernst Grönblomin sijoitusfilosofia perustuu suurelta osin näkemykseen, että merkittävä osa aktiivisten sijoitusstrategioiden heikoista tuloksesta selittyy kaappi-indeksoinnilla ja liian lyhyellä sijoitushorisontilla. Siksi Focuksen strategia onkin erittäin keskitetty ja sijoitushorisontti pitkä.

”Uskon, että menestyksekkään sijoittamisen salaisuus on keskittäminen ja aika.”

____

1 HCP Focus -rahastolla on korkein Sharpe (2,9) kaikista Suomessa markkinoitavista 561 osakerahastoista. Sharpen mittari kertoo, kuinka paljon enemmän tuottoa rahasto on tuottanut verrattuna riskittömään talletukseen yhtä volatiliteettiprosenttia kohti. Mitä suurempi Sharpen mittari, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä.

Osakerahastot, Maailma (Finanssialan Keskusliiton ulkopuoliset sijoitusrahastot). Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Helmikuu 2018.

3 Suomessa oli 28.2.2018 yhteensä 502 osakerahastoa, joilla on vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Viiden vuoden (1.3.2013–28.2.2018) tuotoilla mitattuna HCP Focus on rankattu sijalle 9. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Helmikuu 2018.

Tuottoa suhdanteista riippumatta
HCP Vero 2018 -messuilla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *