15.5.2018 Miika Koskela

HCP Focus on Suomen paras osakerahasto

Lessons from Istanbul – ”You are just like us, it’s just a different city”
Huippukeskitetyllä HCP Focus -salkulla yli 20 % vuosituotto

 HCP Focus on paras Suomessa markkinoitava osakerahasto riskikorjatulla tuotolla mitattuna. 

Ammattimaisessa sijoittamisessa tavoitellaan parasta tuottoa suhteessa riskiin. Yleisin riskikorjatun tuoton mittari on ns. Sharpen luku1, joka kertoo kuinka paljon enemmän sijoitus on tuottanut on tuottanut suhteessa riskittömään talletukseen yhtä volatiliteettiprosenttia kohti. HCP Focuksella on korkein Sharpe kaikista Suomessa markkinoitavista 552 osakerahastosta.

HCP Focus on myös oman kategoriansa eli globaalien osakerahastojen tuottokärjessä. Rahasto on saavuttanut kategoriassaan2 peräti neljä ykkössijaa.

 • tuotto 5 vuotta (17,5 % p.a.)3
 • tuotto 3 vuotta (15,1 % p.a.)4
 • tuotto 1 vuosi (21,7 %)5
 • tuotto 6 kuukautta (9,7 %)

Focuksen viiden vuoden kumulatiivinen tuotto oli huikeat 124,3 %, mikä on parempi kuin 98 % kaikista kilpailijoista3, tyylistä tai kategoriasta riippumatta.

HCP Focus viiden vuoden tuotto

HCP Focus viiden vuoden tuotto

HCP Focus on aggressiivinen globaali long-only stock-picking -osakerahasto. Strategiassa etsitään maailmaa muokkaavista megatrendeistä hyötyviä yhtiöitä, joilla on merkittäviä pitkäaikaisia kilpailuetuja. Sijoitukset on keskitetty noin kymmeneen erittäin syvästi analysoituun yhtiöön.

Seuraava merkintäpäivä 29.6.2018

Tutustu rahastoon Tee rahastomerkintä

Salkunhoitaja Ernst Grönblomin sijoitusfilosofia perustuu suurelta osin näkemykseen, että merkittävä osa aktiivisten sijoitusstrategioiden heikoista tuloksesta selittyy kaappi-indeksoinnilla ja liian lyhyellä sijoitushorisontilla. Siksi Focuksen strategia onkin erittäin keskitetty ja sijoitushorisontti pitkä.

”Uskon, että menestyksekkään sijoittamisen salaisuus on keskittäminen ja aika.”

____

1 HCP Focus -rahastolla on korkein Sharpe (2,9) kaikista Suomessa markkinoitavista 552 osakerahastoista. Sharpen mittari kertoo, kuinka paljon enemmän tuottoa rahasto on tuottanut verrattuna riskittömään talletukseen yhtä volatiliteettiprosenttia kohti. Mitä suurempi Sharpen mittari, sitä paremmin rahasto on tuottanut suhteessa riskiinsä. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Maaliskuu 2018. (Lataa ilmainen pdf-raportti osoitteesta: www.sijoitustutkimus.fi)

HCP Focus kuuluu kategoriaan ”Osakerahastot / Maailma”, eli globaalit osakerahastot joiden sijoitusstrategia ei ole maantieteellisesti rajattu. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Maaliskuu 2018.

3 Maaliskuun 2018 lopulla Suomessa oli 66 kpl samaan kategoriaan (globaalit osakerahastot) kuuluvaa rahastoa joilla oli vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Tässä kategoriassa HCP Focus on viiden vuoden (1.4.2013–31.3.2018) tuotoilla mitattuna rankattu sijalle 1. Kaiken kaikkiaan Suomessa oli tällöin yhteensä 496 kpl osakerahastoa joilla oli vähintään viiden vuoden tuottohistoria. Viiden vuoden tuotoilla mitattuna HCP Focus on rankattu sijalle 8. HCP Focus on siis tällä ajanjaksolla tuottanut paremmin kuin 98 % kaikista kilpailevista osakerahastoista, tyylistä tai kategoriasta riip­pumatta. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Maaliskuu 2018.

4 Maaliskuun 2018 lopulla Suomessa oli 74 kpl samaan kategoriaan (globaalit osakerahastot) kuuluvaa rahastoa joilla oli vähintään kolmen vuoden tuottohistoria. Tässä kategoriassa HCP Focus on kolmen vuoden (1.4.2015–31.3.2018) tuotoilla mitattuna rankattu sijalle 1. Kaiken kaikkiaan Suomessa oli tällöin yhteensä 530 kpl osakerahastoa joilla oli vähintään kolmen vuoden tuottohistoria. Kolmen vuoden tuotoilla mitattuna HCP Focus on rankattu sijalle 6. HCP Focus on siis tällä ajanjaksolla tuottanut paremmin kuin 99 % kaikista kilpailevista osakerahastoista, tyylistä tai kategoriasta riip­pumatta. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Maaliskuu 2018.

5 Maaliskuun 2018 lopulla Suomessa oli 79 kpl samaan kategoriaan (globaalit osakerahastot) kuuluvaa rahastoa joilla oli vähintään yhden vuoden tuottohistoria. Tässä kategoriassa HCP Focus on yhden vuoden (1.4.2017–31.3.2018) tuotoilla mitattuna rankattu sijalle 1. Kaiken kaikkiaan Suomessa oli tällöin yhteensä 552 kpl osakerahastoa joilla oli vähintään yhden vuoden tuottohistoria. Yhden vuoden tuotoilla mitattuna HCP Focus on rankattu sijalle 6. HCP Focus on siis tällä ajanjaksolla tuottanut paremmin kuin 99 % kaikista kilpailevista osakerahastoista, tyylistä tai kategoriasta riip­pumatta. Lähde: Suomen Sijoitustutkimus Oy, Rahastoraportti Maaliskuu 2018. Huomio: historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Lessons from Istanbul – ”You are just like us, it’s just a different city”
Huippukeskitetyllä HCP Focus -salkulla yli 20 % vuosituotto

Comments (2)

 1. Tuula Pyy

  Miten sijoitan lapsenlapselle rahastoonne. Lapsi on 3 vuotias. Sijoitettava summa 10 000 euroa.

  • Miika Koskela

   Hei Tuula!

   Voit sijoittaa lapsenlapsellesi kahdella tavalla:
   (1) Sijoitat itse varat rahastoon ja lahjoitat osuudet lapsenlapselle.
   (2) Lahjoitat varat lapselle, jonka jälkeen lapsen vanhemmat hakevat maistraatilta lupaa sijoittaa lappsen rahat rahastoon.

   Molemmissa tapauksissa tulee maksaa lahjavero. Rahastojen merkintälomakkeen löydät nettisivuiltamme: http://www.hcp.fi/rahastomerkinta/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *