7.3.2019 Pasi Havia

HCP Quant 2/2019 +2.34% | Hyviä uutisia Kiinasta

HCP Quant 1/2019 +6.77% | Kuolleen kissan pomppu?
HCP Quant 3/2019 +5.18% | Tunnusluvut ja allokaatio | Arvo-osakkeiden tuottopotentiaali

Sijoitusvuosi 2019 on saanut räjähtävän startin. Helmikuu jatkoi hyvin mennyttä tammikuuta. HCP Quant rahasto nousi kuukauden aikana +2.34%. Vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Returnin tuotto oli euroissa +3.00%. Yhdysvaltojen S&P 500 Total Return ponnahti euroissa +3.83% ja Euroopan S&P Europe 350 Total Return +4.11%.

Viime vuoden lopussa Kiinan osakemarkkinat tippuivat rajusti. Nyt suunta on ollut päinvastainen. Kirjoitin vuoden vaihteessa Kiinan markkinoiden yllä leijuvista uhkakuvista sekä mahdollisuudesta yllättävänkin kovaan ja nopeaan ”helpotusralliin”. Nyt kauppasodan uhka on hyvin edenneiden neuvottelujen myötä hälventynyt. Mielestäni Kiinalla on eväät vuoden 2019 yllättäjäksi markkinoilla.

Toinen positiivinen ja Kiinan markkinoita tukeva uutinen on MSCI:n päätös nelinkertaistaa kiinalaisten A osakkeiden mukaanottokerroin MSCI indekseissä. Isokokoisten (large-cap) yhtiöiden kerroin kasvaa 5%:sta 20%:iin kolmessa vaiheessa toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. HCP Quant rahastoa ajatellen tätäkin merkityksellisempi on MSCI:n päätös lisätä myös keskikokoisia (mid-cap) yhtiöitä 20%:n kertoimella marraskuussa. Näiden muutosten arvellaan tuovan yli 80 miljardia dollaria uutta rahaa Kiinan osakemarkkinoille. Mikäli Kiina jatkaa markkinoidensa vapauttamista jatkaa myös MSCI kiinalaisten yhtiöiden painon kasvattamista indekseissään tämän jälkeen.

an osakepainon tuleva muutos FTSE indekseissä kesäkuussa 2019. Lähde: FTSE Russell

Kiinanan osakepainon tuleva muutos FTSE indekseissä kesäkuussa 2019.
Lähde: FTSE Russell

Kiinan osakepainon tuleva muutos S&P indekseissä. Lähde: S&P Dow Jones Indices

Kiinan osakepainon tuleva muutos S&P indekseissä. Lähde: S&P Dow Jones Indices

MSCI ei ole ainut indeksin tarjoaja jolta on tulossa muutoksia Kiinan suhteen. FTSE Russell on päättänyt sisällyttää niin pienet (small-cap), keskikokoiset (mid-cap) kuin isokokoiset (large-cap) kiinalaiset A osakkeet indekseihin. Lisäys tapahtuu kolmessa vaiheessa kesäkuussa 2019, syyskuussa 2019 ja maaliskuussa 2020. Tarkemmat tiedot löytyvät FTSE:n FAQ dokumentaatiosta.

MSCI:n ja FTSE Russell:n jalanjälkiä seuraa S&P Dow Jones Indices. S&P on päättänyt sisällyttää yli tuhat kiinalaista A osaketta indekseihin syyskuussa.

Miksi näillä on merkitystä? MSCI, FTSE ja S&P ovat isoja taloja indeksimaailmassa. Lukuisat passiiviset rahastot ja ETF:t seuraavat heidän indeksejä. Indeksimuutosten myötä näitä indeksejä seuraavat rahastot ostavat vastaavassa suhteessa kiinalaisia osakkeita. Kasvanut indeksisijoittamisen suosio ajaa näiden muutosten myötä pääomia Kiinan markkinoille. Vuosi 2019 näyttää tässä valossa hyvin mielenkiintoiselta. Paremmalta kuin pitkään aikaan.

Rahastomme ovat auki uusille sijoituksille maaliskuun ajan. Merkinnän voit tehdä sähköisesti klikkaamalla allaolevaa nappia. Muistathan että merkintäsumman tulee näkyä tilillä viimeistään perjantaina 29. päivä maaliskuuta kello 16 mennessä, joten tilisiirto on hyvä tehdä päivää tai kahta ennen.

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

“The worse a situation becomes, the less it takes to turn it around, and the bigger the upside.”
– George Soros

HCP Quant 1/2019 +6.77% | Kuolleen kissan pomppu?
HCP Quant 3/2019 +5.18% | Tunnusluvut ja allokaatio | Arvo-osakkeiden tuottopotentiaali

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *