6.9.2019 Miika Koskela

”Paras paikka tehdä töitä” – HCP sai kansainvälisen tunnustuksen B Labilta  

We Are Proud to Have Reached €100 Million in Assets Under Management in Our Own Unique Way
Telling HCP's B Corp Story

Helsinki Capital Partners sai B Labin myöntämän kansainvälisen tunnustuksen toimintatavoistaan, jotka huomiovat poikkeuksellisen laajasti työntekijöiden edut.

HCP:ta kiitetään finanssialalle epätyypillisen pienistä palkkaeroista ja siitä, että kaikki vakituiset työntekijät omistavat osan yritystä.

Viestinnästä ja palvelumuotoilusta vastaava Miika Koskela osti keväällä yrityksen osakkuuden työskenneltyään siellä kaksi ja puoli vuotta.

”Sijoitin siihen, että saan nauttia työni tuloksista. Nyt kun omistan HCP:n osakkeita, olen entistä kiinnostuneempi yhtiön liiketoiminnan kestävyydestä ja sen tuottamasta arvosta omistajille, työntekijöille, asiakkaille ja koko ympäröivälle yhteiskunnalle.”

Communications & Client Experience Manager Miika Koskela

HCP:n ansioksi nostetaan myös matala hierarkia ja avoimuus työyhteisössä. Yhtiössä meneillään olevat hankkeet kirjataan intranettiin, jota kaikki työntekijät voivat lukea. Kuka tahansa yrityksessä voi aloittaa projektin, jonka kustannukset ovat alle 10 000 euroa, ilman esimiehen hyväksyntää.

Työntekijöitä kannustetaan myös itsensä johtamiseen. Kenelläkään ei ole yrityksessä työajanseurantaa ja etätöitä saa tehdä milloin vain.

IT alalta HCP:n salkunhoitajaksi siirtynyt Pasi Havia on hyödyntänyt etätyömahdollisuutta pitämällä omaa toimistoaan ensin Espanjassa ja nyt Virossa. Hän pitää vapaata työaikaa itsestäänselvyytenä.

”Jos kaivaisin työkseni ojaa, työajan seurannassa saattaisi olla järkeä – IT-alalla ei niinkään. Huono koodi ei muutu paremmaksi, jos sen tekemiseen käyttää enemmän aikaa. Sama pätee kaikkeen tietotyöhön.”

Pasi Havia

Salkunhoitaja Pasi Havia

HCP sai B Labin myöntämän B Corporation -yritysvastuusertifikaatin vuonna 2017 ensimmäisenä Suomessa.  B Corporation -yritykset ovat voittoa tavoittelevia firmoja, joilla on missio. Ne pyrkivät huomiomaan toiminnassaan kaikki sidosryhmät – eivät vain omistajia.

”Yritystä voi verrata ihmiseen. Jos olemassaolosi ainoa tarkoitus on tehdä voittoa, on elämäsi melko köyhää”, kommentoi HCP:n toimitusjohtaja Tommi Kemppainen.

Tommi Kemppainen

TJ Tommi Kemppainen

B Lab, B Corp ja Best for Workers

Voittoa tavoittelematon B Lab myöntää B Corporation -sertifikaatin yrityksille, jotka täyttävät tiukat ympäristö- ja yhteiskuntavastuun sekä hyvän hallintotavan kriteerit. Maailmassa on noin 3 000 B Corporation -yritystä, 64 eri maassa ja 150 eri toimialalla. Vuosittain B Lab antaa kunniamaininnan 10 %  parhaiten työntekijänsä tai muut sidosryhmänsä huomioineelle sertifioidulle yritykselle. HCP on nimetty jo kahtena vuonna peräkkäin työntekijänsä parhaiten huomioivana yrityksenä.

”Annamme paras paikka tehdä töitä -tunnustuksen yhtiöille, joissa on ainutlaatuinen yrityskulttuuri, työilmapiiri ja reilut palkitsemismallit. HCP:n kaltaiset B Corporation -yritykset osoittavat, että markkinatalouden ehdoilla toimiva yritys voi tuottaa hyötyä kaikille sidosryhmilleen”, kommentoi Anthea Kelsick B Labista.

Lista kaikista kunniamaininnan saaneista yrityksistä: bcorporation.net/2019-best-for-the-world/

We Are Proud to Have Reached €100 Million in Assets Under Management in Our Own Unique Way
Telling HCP's B Corp Story

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *