5.5.2020 Miika Koskela

Korona joudutti arjen ja työelämän digiloikkaa ja kiritti Focus-rahaston ennätystulokseen huhtikuussa

Myrskyä markkinoilla ja uutta tuulta Focuksen salkunhoidossa
Focuksen salkkuyhtiöt julkistivat tuloksiaan ja osakkeet ampaisivat kaikkien aikojen huippuunsa

HCP Focus -rahasto oli huhtikuussa 23,25 prosenttia plussalla, mikä tekee päättyneestä kuukaudesta rahaston historian tuottoisimman.

Korona kiihdyttää monia yhteiskunnassa jo ennestään vallinneita trendejä. Näitä voivat olla esimerkiksi verkko-ostaminen, etätyöskentely, erinäiset digitaaliset palvelut, robotiikka ja muut lisääntyvän tietotyöskentelyn synnyttämät teknologian ja palveluiden tarpeet.

Rahaston kovimpia nousijoita viimeisen kuukauden ajalla olivat käsitöiden ja vintagetavaran verkkokauppa Etsy, maksujärjestelmä- ja kauppa-alustapalveluja tarjoava Shopify sekä vertaislaina-alusta LendingTree.  Etsy nousi viimeisen kuukauden aikana dollareissa noin 69 prosenttia, Shopify 52 prosenttia ja LendingTree 36 prosenttia.

“Korona on toiminut katalyyttinä uudelle digiloikalle niin ihmisten arjessa kuin työssä. Nyt tapahtunut siirtymä digitaalisten palveluiden käytössä on sellainen mikä ottaisi normaalitilanteessa useita vuosia”, kertoo salkunhoitaja Pasi Havia.

Pörssin raju nousu on tehnyt arvopaperimarkkinoiden ja reaalitalouden välisen ristiriidan ilmeiseksi. Osakkeiden arvostukset eivät kuitenkaan heijastele talouden nykytilaa, vaan yhtiöiden oletettuja tulevia tuottoja. Jos sijoittajat uskovat yhtiöiden valoisaan tulevaisuuteen, niiden osakkeiden hinnat nousevat.

“Jos nyt digitaalisten palveluiden pariin löytäneet uudet käyttäjät jatkavat niiden parissa koronan helpottaessa ja yhteiskunnan palautuessa takaisin normaaliin rytmiin, näiden yhtiöiden kasvu voi olla kestävää”, Havia arvelee.

Nyt huhtikuussa nähdyn osakkeiden nousukiidon taustalla ovat Havian mukaan osittain keskuspankkien poikkeuksellisen voimakkaat elvytystoimet.

“Kansantalouksien lihaan on pistetty rahaa oikein paksulla ruiskulla, ja käteisen on pakko valua jonnekin. Keskuspankkitoimet tukevat erityisesti Yhdysvaltojen pörssejä, missä uudella elvytyksellä ei ole rajoja.”

Focus on pärjännyt koronan höykyttämillä markkinoilla selvästi vertailuindeksiänsä (MSCI ACWI IMI Total Return) paremmin.

 

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä
Myrskyä markkinoilla ja uutta tuulta Focuksen salkunhoidossa
Focuksen salkkuyhtiöt julkistivat tuloksiaan ja osakkeet ampaisivat kaikkien aikojen huippuunsa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *