5.6.2020 Anette Tuomainen

Läpinäkyvyys varainhoidossa: tapetaan piilotettujen kustannusten mörkö

The Nordic KPI – How much does your company contribute to society in euros?
Syökö joku sijoituksesi tuoton? Piiloindeksointi ei ole kadonnut minnekkään

Läpinäkyvän varainhoidon sanansaattajana

Juuri nyt trending varainhoidossa: asiakkaiden vaatimustason nousu. Luottamusta alaamme kohtaan on keikuteltu jo aikoja – piilotetut kustannukset sekä ylimmän johdon päätähuimaavat palkkiot ilman koherenssia rahastojen menestyksen kanssa. Sijoituspalvelut ovat kokeneet siirtymää perinteisestä aktiivisesta omaisuudenhoidosta vähäkuluisempiin vaihtoehtoihin, kuten passiiviseen indeksisijoittamiseen. Tietysti sijoittaja haluaa tietää, kuinka paljon maksaa sijoittamisesta ja kuinka paljon nettotuottoa kaikkien suorien ja epäsuorien kulujen jälkeen jää. Varainhoidossa avoimuus osoittaa ennenkaikkea arvostusta asiakkaita kohtaan ja antaa eväitä päätöksentekoon omien varojen käytöstä. Tämän tulisi olla normi. Trendin etunenässä kulkevat varainhoitajat viehättävät edelleen niitä asiakkaita, jotka luottavat aktiiviseen analyysiin ja tutkimukseen. Läpinäkyvään toimintaan. Palveluun. Ihmisiin. Tuotteisiin, joissa on visiota.

Varainhoitoala on kuitenkin kääntämässä uuden sivun – läpinäkyvän sellaisen. PwC ennustaa, että kulujen läpinäkyvyys tulee kokemaan rajun muutoksen globaalisti. Sääntely kaikilla sijoitustoiminnan tasoilla lisääntyy. Kaikista keskeisin tähän mennessä on ehkäpä viimesyksynä voimaan astunut MiFID II. Kyseessä on Euroopan laajuinen direktiivi sijoituspalveluille, joka painostaa lisäämään läpinäkyvyyttä kuluista. Mutta se, millä me näemme olevan vielä vahvempi vaikutus on ennen kaikkea halu toimia asiakkaiden parhaaksi. Kaiken keskiössä on luottamus. Ja sitä ei voiteta puolelleen toisin.

Toimintamme alusta alkaen olemme sitoutuneet täyteen läpinäkyvyyteen ja avoimuuteen kulurakenteemme osilta.

Tämä tarkoittaa, että näytämme tarkalleen kuinka paljon asiakkaamme maksavat palveluistamme kaiken kaikkiaan. Olemme kuluperusteinen, ei komissioperusteinen, toimija. Tämä toimintatapa eliminoi itsessään piilotetut kustannukset ja tarkoitusperät. Lisäksi, sijoittamalla yrityksemme omia varoja rahastoihimme todistamme, että hei, me olemme samalla asialla kuin sinä.

Näin me toimimme HCP:llä: Niin pitkälti kuin on mahdollista menettämättä kilpailuetua sijoitusstrategioiden suhteen, kerromme kaiken tiedon rahastoistamme. Julkaisemme rahastojen kehitykset reaaliaikaisesti verkkosivuillamme ja lähetämme jatkuvasti ajankohtaista tietoa niistä asiakkaille. Key Investor Information Dokumentit (KIID) vaaditaan varainhoitajilta lain puolesta ja esittelemme ne verkkosivuillamme. Kommunikoimme myös viimeiset allokaatiot varaluokittain HCP Black -rahastolle ja toimialoittain HCP Focus ja Quant -rahastoille. Vuodesta 2018 lähtien olemme myös julkaisseet kaikki HCP Focuksen portfolioyritykset.  Omistajien tuotot kerromme vuosittain. Kaikki tämä on tärkeää, jotta asiakkaillamme on tarpeeksi tietoa tehdä sijoituksistaan.

Löydät tietoa HCP:n rahastojen kehityksestä, kulurakenteesta, sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnasta verkkosivuiltamme. Tällä hetkellä työstämme vastuullisen sijoittamisen käytäntöjemme. Julkaisemme pian myös vuoden 2019 vastuullisuusraporttimme – pysy siis kuulolla!

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Kirjoittajasta

Anette Tuomainen on Helsinki Capital Partnersilla viestintävastaavana Miika Koskelan ollessa opintovapaalla suorittamassa loppuun journalismin tutkintoaan. Anette innostui HCP:stä sen näkemyksellisen sijoittamisen, vastuullisen arvopohjan ja kulttuurialaan kytköksissä olevan identiteetin vuoksi. Nämä saavat HCP:n erottumaan hänen mielestään positiivisesti sijoitusalalla.

The Nordic KPI – How much does your company contribute to society in euros?
Syökö joku sijoituksesi tuoton? Piiloindeksointi ei ole kadonnut minnekkään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *