24.6.2020 Anette Tuomainen

Tuotto ja tarkoitus käsi kädessä – millaista on olla B Corporation?

Syökö joku sijoituksesi tuoton? Piiloindeksointi ei ole kadonnut minnekkään
#HCPSPIRIT - Kulttuurityö osana olemassaoloa

Lockdownin aikana olemme työstäneet vuoden 2019 vastuullisuusraporttiamme. Viime vuosien reflektointi on saanut meidät miettimään, mikä meitä oikein ajaa eteenpäin? Koska missiomme on Varainhoitoyhtiö, josta uskallat olla ylpeä.™ olemme innoissamme B Corporation -sertifikaatistamme, sillä se puskee meitä etsimään kokoajan parannettavaa. B Corporationina läpikäymämme vaikuttavuusarviointi on erinomainen työkalu seurata kehitystämme.

Mieti, toimi, mittaa.

Olemme ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa suomalainen B Corporation Suomessa.

B Corporation -sertifikaatti myönnetään voittoa tavoitteleville yrityksille jotka tasapainottavat tuoton ja tarkoituksen. B Corporationeilta vaaditaan vaikuttavuusarviointi, joka mittaa heidän toimiaan suhteessa ympäröivään yhteisöön ja maailmaan. Viime vuosi on todiste siitä, kuinka nämä kaksi on mahdollista yhdistää – luoda kannattavampaa liiketoimintaa, parempaa tuottoa asiakkaidemme sijoituksille ja samaan aikaan lisätä kestävyystekojamme.

Sertifikaatit voivat olla viherpesun keino, jos sertifikaattia käytetään markkinoinnissa samalla kun sitoudutaan tekemään minimieffortti. Toiselta kantilta katsoen mielestämme hyvä tapa käyttää B Corporation -sertifikaattia on sisäisenä työkaluna. Käytämme sitä kehityksemme seuraamiseen ja aistiaksemme kohtia, joissa voimme vielä parantaa. Arvopohjaisille yrityksille se voi toimia hyvänä keinona puskea kohti tarkoitustaan.

”B Impact Assessment antoi meille mahdollisuuden saada ulkopuoliselle käsitykselle siitä mitä HCP tekee. Tämä on taas auttanut meitä keskustelemaan lisää uniikista tavastamme antaa osamme paremman maailman rakentamisessa.” instituutiosijoittajasuhteistamme vastaava Jo Iwasaki kertoo.

Et voi kaataa tyhjästä lasista

Vuonna 2019 saavutimme parhaimman suorituskykymme, hallinnoiden lähes 100M€ edestä asiakasvaroja. Onnistuimme erinomaisesti luomaan arvoa asiakkaillemme rahastojemme kautta. Esimerkiksi HCP Focus -rahastomme on ollut maailman tasaisinta huipputuottoa tekevä osake-hedgerahasto ja kirinyt tänä keväänä maailman parhaiten tuottaneeksi osakerahastoksi maailmassa viiden vuoden tuotolla mitattuna.

Samaan aikaan olemme vieneet vastuullisuutemme uudelle tasolle. Yksi avaintekijä, joka mahdollistaa fiksun tavan toimia, on teal organisaatiomallimme. Vastuullisuus on koko yrityksen laajuinen teema. Se ei liity pelkästään ylimpään johtoon. Teal organisaatiossa jokaista työntekijää kannustetaan osallistumaan – myös vastuullisuusteemoista keskusteltaessa. Diversiteetti on rikkaus tässäkin asiassa. Eri lähtökohdista tulevat ja erilaisia ideoita pursuavat osaajat ovat etu yritykselle, etenkin kun he pääsevät laittamaan visionsa käytäntöön matalalla kynnyksellä. Erilaiset käsitykset siitä, mitä vastuullisuus oikein on tekevät tilaa luovalle ajattelulle ja monipuoliselle toiminnalle.

Haluamme työntekijöiden esittelevän omat intohimonsa. Mihin haluaisin käyttää aikaa, vaivaa ja rahaa? Meille tärkeät #HCPSPIRIT -projektit saavat enemmän tuulta alleen, kun olemme itsekin taloudellisesti hyvässä paikassa. On vaikeaa kaataa tyhjästä lasista. On kuitenkin todettava, että olemme tukeneet kulttuuritoimijoita toimintamme alkulähteiltä saakka, ja näinä vuosina keksimme varsin luovia tapoja yhteistyöhön ja avun tarjoamiseen. Se helpottaa kun on jotain mistä antaa, mutta ehkäpä lopulta vain luovuus on rajana.

Viime vuosien aikana olemme keskittyneet erityisesti parantamaan läpinäkyvyyttämme. Tähän ovat syynä finanssialan synkät puolet – tiedon vähyys ja epäselkeys ja asiakkaiden luottamuksen väärinkäyttö, joista olemme aktiivisesti puhuneet. Mitä me voimme tehdä on toimia eettisesti asiakkaitamme ja sidosryhmiämme kohtaan ja olla avoimia siitä. Toivomme inspiroivamme koko alaamme parempaan yhdessä.

Kaikki tämä todistaa, että vastuullisuus ja taloudellinen suoriutuminen voivat kulkea käsi kädessä. On kuitenkin useita vastuullisuuden osa-alueita joita haluamme huomioida vielä enemmän.

Jo kertoo, että ”HCP on tullut pitkän matkan lähtökohdistaan. Olemme aina olleet halukkaita muuttamaan alamme kulttuuria. #HCPSPIRIT -projektit, jotka toteutamme kulttuurin ja urheilun hyväksi yhteisömme kanssa, juurtuvat vuosia taaksepäin. Meidän kokoisena yrityksenä toiminne mahdollisuuksiemme yläpuolella. Mutta, tämä on yrityksen näkökulma, ei yleisön. Mitä ihmiset odottavat yrityksiltä tänä päivänä? Paljon, paljon enemmän. Yritysten halutaan ottavan näkemyksiä ja käyttävän vaikutusvaltaansa maailman muuttamiseen. Emme voi siis sanoa olevamme mukavasti siinä missä olemme. Meidän tulee harkita ja toimia – ei voi ikinä lopettaa olemasta voima hyvälle.”

Löydät lisää tietoa vastuullisuudestamme verkkosivuiltamme. Vastuullisuusraportimme 2019 tulee myös ulos pian.

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Kirjoittajasta

Anette Tuomainen on Helsinki Capital Partnersilla Junior Communications Managerina markkinointiviestinnästä ja asiakaskokemuksesta vastaavan Miika Koskelan ollessa opintovapaalla suorittamassa loppuun journalismin tutkintoaan. Anette innostui HCP:stä sen näkemyksellisen sijoittamisen, vastuullisen arvopohjan ja kulttuurialaan kytköksissä olevan identiteetin vuoksi. Nämä saavat HCP:n erottumaan hänen mielestään positiivisesti sijoitusalalla.

Syökö joku sijoituksesi tuoton? Piiloindeksointi ei ole kadonnut minnekkään
#HCPSPIRIT - Kulttuurityö osana olemassaoloa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *