7.7.2020 Anette Tuomainen

#HCPSPIRIT – Kulttuurityö osana olemassaoloa

Tuotto ja tarkoitus käsi kädessä - millaista on olla B Corporation?
Vastuullisuuskohokohdat 2019

Kulttuuririennot alkavat pian taas värittää koronan jälkeistä katukuvaa. Tänä keväänä meilläkään ei ole ollut mahdollisuuksia järjestää tapahtumia tai tempauksia aivan kuten muina vuosina. Nyt on hyvä hetki pysähtyä paikoilleen ja katsoa taakse tehtyihin yhteistöihin kulttuurin, taiteen, musiikin ja urheilun parissa, joita nimeämme tägillä #HCPSPIRIT. Mistä #HCPSPIRIT alkoi, mitä kaikkea olemme tehneet ja mitä se on tuonut meille ja yhteisöllemme?

Tuimme luovan club-kid kollektiivin House of Disappointments osallistumista voguen Omniversary Balliin Amsterdamissa (2019). HOD haluaa rikkoa sukupuolirooleja ja leikittelee itseilmaisulla ja asusteilla, jotka he luovat pääosin itse kierrätysmateriaaleista.

Kaikki lähti tyhjistä seinistä

Ensimmäiset kosketukset kulttuuriyhteistyöhön, joiden emme tienneet vievän meidät myöhemmin syvemmälle sen kehtoon, syntyivät toimistomme siirtyessä Kaapelitehtaalle. Kaapelitehdas on koti eläväiselle skaalalle toimijoita aina taidekouluista luoviin toimistoihin ja tanssiyhdistyksiin. Kun muutimme uusiin tiloihin kaipasivat tyhjyyttään ammottavat betoniseinät piristystä. Alueen taiteilijat alkoivat tulla tutuiksi ja kysyimme heiltä ratkaisua. Taiteilija Luca Delgadon teokset huusivat esille pääsyä ja päätyivät koristamaan tilojamme. Nykyään toimistomme toimii vaihtuvana taidenäyttelynä. Hän oli yksi ensimmäisistä yhteisöömme nivoutuneista taiteilijoista, jotka veivät meitä kohti #HCPSPIRIT -toimintaa nykyisessä muodossaan.

Ensimmäisiä tukiprojektejamme oli yhteisötaideteos Roinasauna, joka kuului osaksi Kaapelitehtaan Kierrätystehdas -tapahtumaa. Helsinkiä kiertänyt sauna rakennettiin kävijöiden tuomista kierrätysmateriaalista. Elettiin vuotta 2014.  Ekologista elämäntapaa kannustava tapahtuma resonoi arvomaailmaamme ja halusimme mahdollistaa teeman ilmentämistä taiteen keinoin.

#HCPSPIRIT on sittemmin jatkanut elämäänsä pitkälti HCP:n työntekijöiden ja ympäröivän yhteisön käsissä. Olemme teal-organisaatio eli itseohjautuva organisaatio, jossa keskeistä on yksilön kokonaisuus. Erillinen työminä ja vapaa-ajan minä ovat vanhankantainen käsitys yksilöistä osana organisaatiota ja on mielestämme kannustettavaa tuoda omaa persoonaansa ja kiinnostuksenkohteitaan myös työelämään. Hyviä esimerkkejä tästä tänä päivänä ovat vastuullisuutta ja eettisyyttä korkealle arvottavat yksilöt jotka eivät pelkää tuoda näkökulmia niistä työhönsä. Me olemme päätyneet viemään tämän vielä omalle polulleen #HCPSPIRIT:issä, jossa olemme aktiivisesti mukana työntekijöille tärkeissä hankkeissa. Olitpa kiinnostunut taiteesta, skeittaamisesta, arktisten vesien kalastuksesta tai voguingista, me haluamme sinun voivan olla osa niitä myös työsi kautta.

#HCPSPIRIT on merkittävä osa B Corporationilla olemista, vaikkakin #HCPSPIRIT toiminta syntyi ennen kuin haimme B Corporation -sertifikaattia. B Corporationeille on ominaista tasapainottaa tuottoa ja tarkoitusta ja #HCPSPIRITissä luomamme jaetun arvon kautta voimme olla yhteisöllemme ja itsellemme enemmän.

Skeittikontin osallistavassa tunnelmassa kaikki pystyvät kesäisin kokeilemaan skeittausta ohjatusti. Olimme mukana järjestämässä Concrete Jam X #HCPSPIRIT (2019) katutapahtumaa ja uima-allasbileitä , joissa lähes 40 skeittaajaa skabasi yhdessä ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Favela Funk Finlandia -dokumenttielokuvassa (2018) seurattiin rap-artistien Palefacen, Graciaksen ja Flamin värikästä kiertuematkaa Rio de Janeirossa ja São Paolossa. HCP oli mukana tukemassa esivalmistelumatkaa, jossa haettiin tarinoita faveloiden ja rytmisen musiikin maailmasta.

Taiteilija Luca Delgado on ollut tiiviisti mukana yhteisössämme vuodesta 2016. Lucan livemaalaus Tenho Restobarissa (2018) havainnollisti, kuinka taide syntyy kanvaasille. Lucan teokset täyttävät myös Kaapelitehtaan toimistomme seiniä. 

Neljännet Asylum teknobileet (2016), jotka järjestimme Kaapelitehtaalla pannuhallin kellarissa.

Thainyrkkeilijä Kristoffer ”Krasti” Björkskog kehässä (2019), jossa hän kertoo olevansa onnellisuuden ja elämän tarkoituksen äärellä. HCP:lla on ollut ilo tukea Krastia lupaavan uransa alkuvaiheessa.

Yhteisöä ei saa ostamalla

Se hyöty jonka itse saamme kulttuuritoiminnasta voi olla vaikea pukea numeroiksi tai sanoiksi – eikä hyöty ole varsinainen tavoite tekemisellemme. Olemme kuitenkin kokeneet #HCPSPIRITillä olevan keskeinen rooli ainakin liittyen työntekijöiden vapauteen toteuttaa itseään, brändi-identiteettimme vahvistumiseen ja toiminnan kautta muodostuviin sidosryhmäsuhteisiin.

Zodiakin järjestämän Sivuaskel -festivaalin Opening party Kaapelitehtaalla (2020). Järjestimme festivaalin avajaiset yhdessä House of Disappontmentsin kanssa. Onnistuimme tuomaan erilaisia ihmisiä kohtaamisiin ja luomaan yhteisöllistä tunnelmaa Kaapelitehtaalle.

Kaapelitehtaan luova ympäristö on kasvanut keskeiseksi osa identiteettiämme. Viime kesänä juonimme yhdessä naapurimme, uuden tanssin keskuksen Zodiakin kanssa. Autoimme Zodiakin Sivuaskel -festivaalin avaustapahtuman järjestämisessä. Zodiakin toiminnanjohtaja Ari Tenhula kertoi meille projektin olleen heidän ensimmäinen kokemuksensa yritysyhteistyöstä, josta jäi käteen etenkin molemminpuolisesta arvonluonti ja Kaapelitehtaan vahvistunut ilmapiiri.

Yhteistyö mahdollisti uusien yleisöryhmien tavoittamisen – haluamme tuoda erilaisia ihmisiä yhteen ja saimmekin laajemmin mukaan voguing-kulttuurista kiinnostuneita kaupunkilaisia. Emme olisi pystyneet myöskään tekemään yhtä laajaa oheisohjelmistoa. HCP auttoi monipuolistamaan tapahtumaa ja luomaan sellaista yhteisöllisyyttä, joka ei olisi ollut muuten mahdollista.

Ari Tenhula, Zodiak

Aidot kohtaamiset ovat ensisijaisen tärkeitä sidosryhmäsuhteiden rakennuksessa. Emme pystytä tapahtumiin yritysbannereita tai messutelttaa jossa kerromme omista varainhoitopalveluistamme. Perinteinen sponsorointi ei sovi meille, sillä haluamme olla tiiviimmin mukana tekemisessä. Kulttuurialalla tulee tehdä vuosia töitä saadakseen jalansijaa. Työ ei voi olla päälleliimattua tai vain ylimmän johdon strateginen aloite. On mentävä skenen ehdoilla.

Olemme kulttuurikehyksemme vuoksi myös lähempänä asiakkaitamme. Kun käymme reissuilla moikkaamassa urheilurahastomme asiakkaita heidän peleissään, olemme läsnä, mukana seuraamassa ja kannustamassa heidän uraansa. Tapaamme tämän tyyppisillä matkoilla myös paljon muita pelaajia ja olemme näkyviä heidän maailmassaan. Haluamme antaa enemmän kuin vain rahallisen tuen. Haluamme vaalia pitkäaikaisia ja aitoja suhteita. Ympärillemme onkin muodostunut upea ja vankka yhteisö.

#HCPSPIRIT-bussi on kiertänyt muun muassa Itävallan Alpeilla, Norjan vuonoilla ja Kööpenhaminan skeittiparkilla.

Yhteisö ja tekeminen jossa saa vaikuttaa lisäävät merkityksellisyyden kokemusta työssä. Viime vuosina meitä on palkittu Best for Workers -tunnustuksella, jonka yksi myöntämisperusteistä oli työntekijöiden vapaus osallistua #HCPSPIRIT -projekteihin. Työtyytyväisyytemme onkin huippuluokkaa. Tämän osoittaa se, että meillä ei ole ollut suurta vaihtuvuutta vakituisten työntekijöiden suhteen, ja useat määräaikaiset työntekijät ja harjoittelijat ovat jääneet mukaamme jollain tapaa. Tällä hetkellä kaikki vakituiset työntekijämme ovat myös osakkeenomistajiamme.

Outolinnut, pitäkää yhtä!

Taiteen arvo on mittaamaton. Huippu-urheilu yhdistää meitä ja tekee meistä kaikista tähtiä. Kulttuuri sitoo meidät kansaksi ja saa meidät kokemaan merkitystä. Ympäristöön ja etiikkaan liittyvien kysymyksien tärkeyttä ei tarvitse edes korostaa. ”Voisimmeko me yksityisen sektorin toimijat antaa suoraan osastamme paremman yhteiskunnan rakentamiseen?” pohdimme. Toteutamme tätä veronmaksun kautta, mutta hei, onhan se aika siistiä valita tarkalleen mihin tuki kohdistuu, ja olla siinä itse mukana!

Yhteistyömme liittyvät usein pienempiin ja nuorempiin toimijoihin, nouseviin staroihin. Olemme kokeneet olevamme outolintu finanssialalla ja on usein mukavaa muodostaa yhteys muihin jotka kulkevat omaa polkuaan ja eivät pelkää tehdä jotain erilaista. #HCPSPIRIT -yhteistyöt muuttavat myös jatkuvasti omaa tapaamme nähdä maailmaa. Lisäksi muut tavat toimia joita peräänkuulutamme, jotka ovat ehkäpä finanssialalle epätyypillisiä, saavat meidät tuntemaan itsemme erilaiseksi – hyvällä tavalla. Meitä ei haittaa ravistella finanssialaa, se on tarkoituksemme.

Meitä innostavat myös muut yksityisen sektorin toimijat jotka ovat ottaneet asioita omiin käsiinsä. Vahva arvopohja on jo normi yrityselämässä. Tarvitsisimme varmasti kuitenkin lisää aitoja tekoja. Mietimme itsekin alati, mitä voimme tehdä kajastaaksemme mahdollisimman laajan positiivisen vaikutuksen ympäröivään yhteisöön ja maailmaan.

Lisää aiempia yhteistyöprojektejamme löydät #HCPSPIRIT -sivulta. Odotamme innolla, mihin kaikkeen päädymme seuraavaksi!

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Kirjoittajasta

Anette Tuomainen on Helsinki Capital Partnersilla Junior Communications Managerina markkinointiviestinnästä ja asiakaskokemuksesta vastaavan Miika Koskelan ollessa opintovapaalla suorittamassa loppuun journalismin tutkintoaan. Anette innostui HCP:stä sen näkemyksellisen sijoittamisen, vastuullisen arvopohjan ja kulttuurialaan kytköksissä olevan identiteetin vuoksi. Nämä saavat HCP:n erottumaan hänen mielestään positiivisesti sijoitusalalla.

Tuotto ja tarkoitus käsi kädessä - millaista on olla B Corporation?
Vastuullisuuskohokohdat 2019

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *