6.8.2020 Anette Tuomainen

Vastuullisuuskohokohdat 2019

#HCPSPIRIT - Kulttuurityö osana olemassaoloa
HCP:lle toistamiseen B Corporation -sertifikaatti

”2019 oli meille sisun ja tarkoituksen vuosi. Se näytti, että voimme menestyä yrityksenä samalla kun teemme kestävämpää toimintaa.” tiivisti toimitusjohtajamme Tommi Kemppainen kirjoitaessaan alkusanojaan vuoden 2019 vastuullisuusraporttiimme. Missiomme on ollut olla Varainhoitoyhtiö, josta uskallat olla ylpeä.™ Meille tämä tarkoittaa luotettavana ja epäitsekkäänä sijoitusalan yrityksenä toimimista maailmassa, joka kaipaa lisää avoimuutta, rehellisyyttä, yhteisöllisyyttä ja kestäviä toimintatapoja.

Vastuullisuusraporttimme 2019 on julkaistu nyt. Jo Iwasaki kertoo allaolevalla videolla vastuullisuusmatkastamme. Jo löysi HCP:n B Corporation -sertifikaatin kautta ja implementoi yritysvastuun käytäntöjä toimintaamme.

Kokosimme alle joitain kohokohtia vuodesta 2019 vastuullisuuden näkökulmasta.

Vastuullisuuskohokohdat 2019

HCP Focus huomioitiin maailman parhaana long-only equity hedgeosakerahastona vuoden 2019 ensimmäisenä kvartaalina.

Ydinarvo, jota tuotamme asiakkaille, on erinomaisen rahastojen menestyksen kautta. HCP Focus mursi ennätyksiä kumulatiivisella 27.95% tuotolla vuonna 2019. Vuoden 2020 alussa laskimme, että HCP Focus on mitä luultavimmin maailman tasaisinta huipputuottoa tekevä osakehedgerahasto. Rahaston voittokulku on jatkunut keväällä 2020. HCP Focus sijoittui pohjoismaiden parhaimmin vuonna 2020 tuottaneeksi hedgerahastoksi.

Saavutimme ennätystuottomme, €447,510.

Tämä tarkoittaa 22% tuoton kasvua edellisvuoteen nähden. Hallinnoimme asiakasvaroja €94.6 miljoonan edestä. Samanaikaisesti kun olemme kasvattaneet vastuullisuuteen käytettyä panosta, olemme onnistuneet tekemään yhä tuottavampaa liiketoimintaa – näyttäen, että nämä kaksi voivat kulkea vierekkäin.

76% hallinnoitavista rahavaroistamme sijoitettiin vastuullisten sijoitusstrategioiden mukaisesti.

Olemme lisänneet vastuullisia sijoituksiamme tasaisesti läpi vuosien siitä asti, kun aloimme mitata vaikutuksiamme tarkemmin. Käytämme sekä negatiivista, että positiivista arvottamista sijoituskohteiden valinnassa HCP Focus ja HCP Black -rahastoihin.

Aikamme ensimmäinen yhteisötapaaminen.

Toimme yhteen kaikki HCP:n sidosryhmät, jotka eivät välttämättä tapaa normaalioloissa – aina sijoittajista aiempiin työntekijöihin ja harjoittelijoihin, artisteihin joiden kanssa teemme yhteistyötä, akateemikkoihin ja kirjoittajiin, kuin ystäviin ja perheisiinkin. Lämmin kokoontuminen kesäkuussa 2019 oli menestys ja muistutti meitä taasen yhteisön tärkeydestä.

Koimme upeita #HCPSPIRIT -projekteja.

Käytimme 10% kuluistamme kulttuuriprojektien tukemiseen. Tällä €60.000 summalla, työtunneilla ja hartiavoimilla onnistuimme tukemaan nousevia kykyjä ja yhdistämään ihmisiä yhteisten kiinnostuksenkohteiden pariin. Tuimme yhteensä 15 #HCPSPIRIT -projektia vuonna 2019.

Best for Workers -tunnustus B Labilta.

HCP tituleerattiin joustavaksi työpaikaksi, jossa on hyvä työympäristö ja innostava organisaatiokulttuuri.


HCP Sustainability Report 2019 (PDF)

Voit lukea raportista lisää näistä teemoista. Löydät kaikki aiemmat vastuullisuusraporttimme täältä. Vastuullisuusraporttimme 2019 koosti Sofia Nelson kevään ja kesän 2020 työharjoittelujaksonsa aikana.

Alla on aiempia julkaisujamme B Corporationina olemisesta, kulttuurialan tukemisesta, ja näkemyksellisen ja läpinäkyvän varainhoitoalan rakentamisesta.

Tuotto ja tarkoitus käsi kädessä – millaista on olla B Corporation?

#HCPSPIRIT – Kulttuurityö osana olemassaoloa

Syökö joku sijoituksesi tuoton? Piiloindeksointi ei ole kadonnut minnekkään

Läpinäkyvyys varainhoidossa: tapetaan piilotettujen kustannusten mörkö

 

The world changes fast and people expect more from businesses. We should see it as a wind at our back. It is an opportunity for us to improve what we do and how.
– Jo Iwasaki

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Kirjoittajasta

Anette Tuomainen on Helsinki Capital Partnersilla viestintävastaavana Miika Koskelan ollessa opintovapaalla suorittamassa loppuun journalismin tutkintoaan. Anette innostui HCP:stä sen näkemyksellisen sijoittamisen, vastuullisen arvopohjan ja kulttuurialaan kytköksissä olevan identiteetin vuoksi. Nämä saavat HCP:n erottumaan hänen mielestään positiivisesti sijoitusalalla.

#HCPSPIRIT - Kulttuurityö osana olemassaoloa
HCP:lle toistamiseen B Corporation -sertifikaatti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *