13.8.2020 Anette Tuomainen

Verkkokaupan kasvun odotetaan jatkuvan koronan jälkeenkin

Focuksen salkkuyhtiöt julkistivat tuloksiaan ja osakkeet ampaisivat kaikkien aikojen huippuunsa
Mitä teknoyhtiöiden pilkkominen tarkoittaisi sijoittajalle?

HCP Focus -rahasto on tuottanut viime kvartaalissa erityisen hyvin kun verkkokauppa, etätyö ja muu yhteiskunnan digitalisoituminen ovat saaneet mielettömän ulkoisen nosteen koronalockdownin aikana.

Kvartaalin tuotto on +47,9%, mikä ylittää ensimmäisen vuosikvartaalin tappion rahaston osalta, kun taas vertailuindeksi MSCI ACWI IMI Total Return tuotti toisella kvartaalilla +17,8%. Kuluvan vuoden tuotto 30. kesäkuuta 2020 on +33,2% täten ylittäen vertailuindeksin kuluvan vuoden tuoton –7,0%

Selkeästi yhteiskunnallinen siirtyminen verkkokaupankäyntiin ei ole pelkästään akuutti vaan rakenteellinen muutos kulutuksessa, ja odotamme verkkokaupankäynnin kasvun hyödyttävän sijoituksiamme Amazonissa, Alibabassa ja Shopifyssä, mutta myös Etsyssä, Facebookissa (Facebook Marketplacen kautta) ja MercadoLibressä sekä epäsuorasti palvelupalkkioiden ja maksunkäsittelypalkkioiden kasvun myötä myös sijoitustamme PayPalissa. Voit lukea koko analyysin HCP Focus -sijoittajakirjeestä Q2/2020, josta on lyhyt kooste alla.

Intuitive Surgical

Intuitive Surgicalin lippulaivatuote da Vinci -järjestelmä nauttii suosiota kirurgien keskuudessa ja yhtiö aikoo muokata seuraavaa versiota vielä paremmin asiakkaiden toiveita vastaavaksi. Suunnitelmat kansainvälisestä laajentamisesta kohtaavat haasteen järjestelmän korkean hinnan takia.

Match Group

Hyväksyimme osakkeita transaktiossa erottaa Match Group sen emoyhtiöstä InterActiveCorpista (IAC). Tämä tarjoaa sijoittajille hyötyjä, kuten mahdollisuuksia kaupankäyntidiskonton eliminointiin ja Matchin sisällyttämiseen suuriin osakeindekseihin. Siirtyminen maksullisiin tilauksiin ja nettideittailun normalisoituminen ovat suosiollista kehitystä Tinderille, ja appissa mainostamisen oletetaan tuovan lisätuloja tulevaisuudessa.

Amazon, Alibaba ja Shopify

Etätyön lisääntyminen tulee hyödyttämään Amazonin ja Alibaban pilvilaskentapalveluja, Amazon Web Servicesiä ja Aliyuta. Shopify on lanseerannut Amazonin palvelua läheisesti muistuttavan Shop -palvelun, joka tiivistää kilpailua, mutta tekee Shopifystä alttiimman kysynnän heittelyille.


HCP Focus -sijoittajakirjeissä päivitämme lukijoita rahaston tuotoista, kerromme yksityiskohtia sijoituspäätöksiin liittyen ja esittelemme huomionarvoisia muutoksia salkkuyhtiöissämme.

HCP Focus -sijoittajakirje Q2/2020

Mikäli haluat sijoittaa HCP Focus -rahastoon, seuraava merkintäpäivä on 30. syyskuuta 2020.

Ota yhteyttä Tee merkintä
Focuksen salkkuyhtiöt julkistivat tuloksiaan ja osakkeet ampaisivat kaikkien aikojen huippuunsa
Mitä teknoyhtiöiden pilkkominen tarkoittaisi sijoittajalle?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *