10.12.2020 Pasi Havia

HCP Quant 11/2020 +9.28% | Rotaatiota arvo-osakkeisiin

HCP Quant 10/2020 -2.54% | Maitoyhtiön ulososto | Sijoitusstrategiat eri sykleissä
HCP Quant 12/2020 +6.64% | Näkemyksiä vuoteen 2021

Osakkeet riehaantuivat marraskuussa kunnon kurssi-iloitteluun. HCP Quant rahaston arvo kohosi +9.28% ja vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Return euroissa +13.63%. Yhdysvaltojen suurista yhtiöistä koostuva S&P 500 Total Return indeksi nousi euroissa mitattuna +8.09%. Euroopan isojen yhtiöiden kehitystä mittaava S&P Europe 350 Total Return puolestaan huimat +14.18%.

Vuoden alusta HCP Quant rahasto on yhä vertailuindeksiään edellä, mutta ero on kutistunut yhteen prosenttiyksikköön. Rahaston tuotto kaikkien kulujen jälkeen on ollut -8.01%, kun kuluvapaan ja osingot verovapaasti mukaan lasketun vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Returnin -9.03%. Vertailuindeksiin ei voi sijoittaa. Se on täysin laskennallinen indeksi.


Arvo- ja momentum faktoreiden kehitys vuoden alusta.
Lähde: extractalpha

Marraskuun kiistattomasti suurin uutinen oli Pfizerin kehityksessä oleva koronarokote, jonka kerrottiin olevan tehokkuudeltaan 90%. Pian sen jälkeen monet muutkin rokotteiden kehittäjät kertoivat hyvistä tuloksista rokotteidensa kehityksessä. Iso-Britannia aloitti ensimmäisenä maailmassa koronarokotukset tällä viikolla.

Elokuun sijoittajakirjeessä pohdin sitä, mitä toimiva rokote voisi sijoittajille tarkoittaa. Nyt toimivia rokotteita on ilmaantunut useita. Yksi skenaarioista oli arvo-osakkeiden paluu. Marraskuun aikana oli nähtävissä voimakasta rotaatiota arvo-osakkeisiin useaan otteeseen. Mikäli samankaltainen kehitys jatkuu, on se luonnollisesti hyvä HCP Quantille.


Pian on aika rauhoittua perheiden kanssa joulun ja uudenvuoden viettoon. Sitä ennen muistuttaisin käsillä olevasta merkintäajasta. HCP:n rahastot ovat avoinna sijoituksille joulukuun ajan. Vielä ehdit tehdä sijoituksen rahastoihimme tälle vuodelle! Voit tehdä merkinnän sähköisesti painamalla allaolevaa nappia.

Rauhallista joulun odotusta ja hyvää uutta vuotta toivottaa,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

“Hiljaisten hankien sinistä taikaa, joulu on ihmeiden iloista aikaa.”

HCP Quant 10/2020 -2.54% | Maitoyhtiön ulososto | Sijoitusstrategiat eri sykleissä
HCP Quant 12/2020 +6.64% | Näkemyksiä vuoteen 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *