26.1.2022 Tommi Kemppainen

Suojat on ylhäällä

Kiinteistöt sijoituskohteena
Rahan painamisesta tuli inflaatio

Nordic Chessboxing Fightnight Lars Björknäs näyttää 
mallia suojauksesta, Olli Leppänen kulmauksessa.

Tätä on multistrategia

Koko HCP Black multistrategiarahaston ydin on aina ollut tasapainottaa riskiä vaihtoehtoisilla ja suhdanneriippumattomilla sijoituksilla. Tämä näkyy vuoden 2022 kurssikehityksessä. Tätä kirjoittaessa HCP Black on pysynyt plussan puolella vuoden alusta kun markkina on ollut yleisesti hyvin hermostunut.

Loppujen lopuksi kyse on yksinkertaisesti siitä, että lähes 75% sijoituksista rahastossa on vaihtoehtoisia sijoituksia. Nämä vaihtoehtoiset sijoitukset sisältävät toki riskiä, sillä ilman riskin ottamista ei voi saada tuottoa. Mielenkiintoiseksi sijoittajan kokonaisuuden kannalta ne tulevat siitä, että niiden arvot voivat kuitenkin myös nousta muun markkinan laskiessa.

Mitä multistrategialla tekee

Ei ole ollenkaan myöhäistä hankkia tätä muiden omistustensa rinnalle mikäli yleinen markkinaheilunta on tuntunut tänä vuonna liian suurelta. On erittäin todennäköistä, että juuri tämänkaltaisella multistrategialla voi nimenomaan pienentää oman kokonaissijoitussalkkunsa riskiä. Niin erilaiset ovat tämän rahaston sijoitukset perinteisestä osakkeet ja velkakirjat yhdistelmästä.

Hyvät asiakkaat, siitä siis nimenomaan maksatte, että pyrimme huolehtimaan HCP Black rahaston hajautuksen aktiivisesti jatkuvasti sopivaan asentoon, jotta riskiä ei kanneta liikaa. Samaan hengenvetoon voi todeta, että mikäli haluatte tutustua itse arkipäiväiseen työhön tämän rahaston osalta, sitä voi helposti seurata salkunhoitajan twitter tililtä https://twitter.com/hcpgroup

HCP Black allokaatiohistoria 31.12.2021 asti vaihtoehtoisten sijoitusten osalta

Rahaston vaihtoehtoiset sijoitukset lyhyesti

Indeksifutuuri suoja on lyhyeksi myytyä hyvin leveää osakeindeksiä. Tällä saadaan pois osakemarkkinariskiä. Vakuutusstrategiaa olemme juuri myyneet ja nämä ovat vapautumassa käteiseksi. Suojastrategiassa hyödynnämme ja hyödymme trendeistä. Suunnalla ei ole väliä kunhan mennään samaan suuntaan pidempiä aikoja kuin täysin satunnaisessa heilunnassa. Markkinaneutraalin olemme toteuttaneet nyt itse eli omistus HCP Focus ja HCP Quant, joiden markkinariskiä vähennetty indeksifutuuri suojalla. Kassassa on optionaliteettia eli pelipaikan ilmentyessä on arvokasta olla riihikuivaa. Kulta on vaihdon väline ja arvon säilyttäjä näin rahanmäärän lisäyksen vuosina kun inflaatiosta on huoli. Tail hedge on johdannaisilla ostettu pois suuren pörssiromahduksen riskiä. Hopea on samassa roolissa kuin kulta.

HCP Black rahasto on auki maaliskuun viimeisen päivän merkinnöille. Tervetuloa mukaan!

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä
Kiinteistöt sijoituskohteena
Rahan painamisesta tuli inflaatio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *