25.4.2022 Tommi Kemppainen

Rahan painamisesta tuli inflaatio

Suojat on ylhäällä
Riskejä ja turvasatamia

Hendrik Gerritsz Pot: Flora's crazy wagon - The Tulip Mania. The goddess of flowers is riding along with three drinking and money weighing men and two women on a car.

Ainakin nyt se näkyy

Määrällistä elvyttämistä ja nollakorkoja ehdittiin harjoittaa vuosikymmen ennen kuin se pullahti näkyväksi inflaatioksi. Tämä rahan painamisen mantra tuntui jo tuon kuvan vankkurin houreiselta matkalta.

Missä kaikkialla tämä tulee vaikuttamaan talousympäristössämme? Vastaus on että varmaan aikalailla kaikkialla. Viisainta mitä näin jonkun teemasta tämän vuosikymmenen aikana sanovan oli että:

”mikäli ihmiskunta voisi aivan ponnistelematta ja vaivaa näkemättä vaurastua ihan painamalla rahaa, niin luulisi ihmiskunnan keksineen sen jo edeltäneenä 4000 vuoden aikana”

Keep it simple, stupid (KISS)

Osakkeiden osalta markkina on nyt päättänyt ottaa omakseen yksinkertaisesti ajatuksen että osake jonka kahdentoista kuukauden P/E luku on viisi onkin juuri (kääntäen) se 20% vuodessa tuottava sijoituskohde jota halutaan (P/E 5 on 5/1 jolloin E/P on 1/5 = 20%. Kutsutaan myös nimellä earnings yield).

Aikana ”Ei ole mitään vaihtoehtoja” (TINA) kun korko oli niin alhainen ettei turvallisesti niillä voi tuottaa voittoa, käytiin hakemassa tuottoa kauempaa ja kauempaa vain palataksemme siihen yksinkertaiseen ajatukseen että osakkeen pitää olla halpa.

Multistrategiarahaston HCP Black allokaatio

Vuoden 2022 voitto +5.85% (22.4.2022) on aikaansaatu sijoituskohteilla jotka hyötyvät tästä epäuskosta rahan voimaan säilyttää ostovoimansa. Osakkeitakin on ja myös niitä kaikkein korkeinta tuottoa tavoittelevia ja korkeariskisimpiä kasvuosakkeita HCP Focus sijoituksen muodossa.

Kaksinkertainen määrä on kuitenkin näitä KISS -osakkeita joita markkina nyt haluaa, joissa HCP Quant rahaston salkun 27 yhtiötä ovat tuon P/E 5 mukaisesti tikittämässä omistajilleen 20% osuutta vuoden voitosta tälläkin hetkellä.

Multistrategiarahaston HCP Black allokaatiohistoria 31.3.2022
Suojat on ylhäällä
Riskejä ja turvasatamia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *