16.9.2022 Pasi Havia

HCP Quant 8/2022 +0.60% | Jälleen uusi ulososto | Video

HCP Quant 7/2022 +10.24% | Uusi ulososto | Inflaation kaikuja Virosta
HCP Quant 9/2022 -11.27% | Laskumarkkinan anatomia

Elokuussa osakemarkkinat laskivat, mutta siitä huolimatta HCP Quant kykeni puristamaan plussalle. HCP Quant rahasto tuotti elokuussa +0.60%, kun sen vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Return päätyi euroissa -0.78%:n tappiolle.

Isokokoisille yhtiöille kuukausi oli haastavampi, niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa. S&P 500 Total Return tuli euroissa mitattuna alas -2.49% edestä ja S&P Europe 350 Total Return jopa -4.89%.


Kerroin edellisessä sijoittajakirjeessä Resolute Forest Productsin ulosostotarjouksesta. Elokuun lopussa Quantin salkun ulosostojen sarja sai jälleen jatkoa, kun Grindrod Shipping Holdings yhtiöstä tehtiin tarjous. Ulososto on vuorossaan neljäs tälle vuodelle, mikä on uusi ennätys. Reilun parinkymmenen yhtiön salkulle tänä vuonna sattuneiden ulosostojen määrä on korkea.

Taylor Maritime Investmentin tekemässä ulosostotarjouksessa tarjotaan tankkeriyhtiöstä $21 per osake käteisenä, sekä sen päälle $5 per osake erikoisosinkona. Yhteensä siis 26 dollaria per osake. Ulosostotarjousta edeltävänä kaupankäyntipäivänä osakkeella käytiin kauppaa 20.50 dollarin hinnalla, joten tarjouksessa on 26.8% preemio.

Enemmänkin olisi kiva saada, sillä yhtiö on poikkeuksellisen halpa. P/E luku on alle kolme.

Mutta näin tämä menee. Ulosostoja osuu Quantin salkkuun vuosittain sattumanvarainen määrä ja niistä maksettavat preemiot vaihtelevat myös paljon. Paljon on kiinni näistä tekijöistä, kuinka hyvin Quant kunakin vuonna tuottaa.


Pidimme 8.9.2022 HCP:llä markkinapäivän. Annoin parinkymmenen minuutin mittaisen esityksen osakeiltapäivässä. Videointi tilaisuudesta on katsottavissa alta.

Käsittelen esityksessä osakesijoittajan mennyttä vuotta, erilaisten sijoitustyylien tuottoja, sekä annan oman näkemykseni markkinasta.


Merkintäkuukausi on täällä taas! Kaikki rahastomme ovat auki merkinnöille. Muistathan tehdä sijoituksen kuukauden loppuun mennessä. Kaikkein helpoiten se onnistuu sähköisesti klikkaamalla allaolevaa nappia.

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

”An investment in knowledge pays the best interest.”
Benjamin Franklin
HCP Quant 7/2022 +10.24% | Uusi ulososto | Inflaation kaikuja Virosta
HCP Quant 9/2022 -11.27% | Laskumarkkinan anatomia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *