15.3.2023 Pasi Havia

HCP Quant 2/2023 +1.50% | Baltian osakemarkkina

HCP Quant 1/2023 +10.41% | Kuinka vältellä huijariyhtiöitä?

Helmikuu sujui HCP Quant rahaston osalta kohtalaisesti ja ilman suurempia yllätyksiä. Rahaston tuotto oli +1.50%, kun vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Return päätyi puolestaan -0.16%:n laskuun euroissa. Yhdysvaltojen S&P 500 Total Return indeksi päätyi myös euroissa hieman miinukselle, -0.06% edestä. Euroopan S&P Europe 350 Total Return oli kuukauden vahvin suorittaja +1.65% nousulla.

Rahaston pidemmän aikavälin tuottoluvut ovat nousseet kohisten viime vuosina. Uusimman Suomen Sijoitustutkimuksen tuottaman Rahastoraportin mukaan HCP Quantin kolmen vuoden tuotto (15.3% p.a.) on kolmanneksi paras maailmanlaajuisesti sijoittavista osakerahastoista (yhteensä 138 rahastoa).


Suurimmalle osalle lienee kotimaan pörssi tuttu. Monelle varmaan myös useat yhtiöt Yhdysvalloista ja Skandinaviasta. Kenties Keski-Euroopastakin. Mutta entäpä aivan naapurissa olevat Baltian markkinat? Baltian pörssi ja sen yhtiöt on moni unohtanut kokonaan, vaikka ne ovat hyvin lähellä.

Istuin Tallinnan Rotermannilla alas Enlight Researchin perustajan Mattias Wallanderin kanssa. Mattias tuntee Baltiaan listatut yhtiöt kuin omat taskunsa. Hän on Enlight Research analyysiyhtiön perustaja ja tuottaa työkseen yhtiöanalyysiä Baltiaan listatuista yhtiöistä.

Muokkasimme hieman HCP Quantin sijoituskriteereitä Baltian markkinoille ja sieltä tipahti muutama mielenkiintoinen nimi läpi. Vaikka Mattias lähestyy sijoittamista perinteisen yhtiöanalyysin kautta ja HCP Quant rahasto taasen puhtaan kvantitatiivisesti, niin oli hän päätynyt omissa sijoituksissaan samoihin yhtiöihin.


HCP:n rahastot ovat totutusti jälleen auki kuukauden loppuun asti. Tarjoamassamme on neljä uniikkia Suomeen rekisteröityä erikoissijoitusrahastoa. HCP Black hajauttaa varat useisiin eri omaisuuslajeihin, HCP Bricks on kiinteistökehitysrahastomme ja osakkeissa HCP Focus sijoittaa kooltaan suuriin kasvuyhtiöihin, kun HCP Quant totutusti pieniin ja keskisuuriin arvoyhtiöihin.

Rahastomerkinnän voit tehdä kätevästi kotisohvalta käsin merkintäsivujemme kautta. Pääset sivulle klikkaamalla allaolevaa painiketta. Tervetuloa asiakkaaksi!

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

”A decline is a great opportunity to pick up the bargains left behind by investors
who are fleeing the storm in panic.”

Peter Lynch

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

HCP Quant 1/2023 +10.41% | Kuinka vältellä huijariyhtiöitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *