12.4.2023 Timo Vertala

HCP Bricks – L3 Makasiini, loft-unelma merenrannassa!

Pitäisikö kaikki vanhat talot purkaa?
Onko nyt oikea aika vaihtaa tai myydä asunto- tai kiinteistörahasto?

Vuoden 2022 lopussa pääsimme vihdoin julkaisemaan ensimmäisen työn alla olevan projektimme. L3-Makasiini on uniikki kehityshanke Helsingin Jätkäsaaressa. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi L3-makasiinin myynnin, joka poisti kehityshankkeen viimeisen poliittisen riskin ja mahdollistaa hankkeen viemisen eteenpäin sataprosenttisesti.

Nyt projektissa alkaa herkullinen vaihe, jota olemme odottaneet pitkään. Pääsemme tarjoamaan tuleville vuokralaisille loft-toimitiloja, joiden suosio on ollut räjähdysmäisessä kasvussa viime vuosien ajan. Monet yritykset etsivät nykyään niin kutsuttuja uusloft-toimitiloja, jotka ovat rakennettu energiatehokkaiksi hyödyntäen nykyaikaisia rakennustekniikoita.

Vaikka vapaita toimitiloja on pääkaupunkiseudulla paljon, ei trendikkäitä loft-toimistoja riitä markkinoilla kaikille ja oman täydellisen loft-toimiston etsiminen voi tuntua hankalalta prosessilta. L3-makasiinista löytyvät tietyt loft-ominaispiirteet, mitkä tekevät niistä tavallisia toimistoja halutumman sekä uniikimman. L3-makasiinin ainutlaatuisia piirteitä ovat tilojen avoimuus, normaalia korkeampi huonekorkeus ja tehdasmainen miljöö, jossa korostuu raaka rouhea betonipinta.

L3-makasiini sekä merenranta Jätkäsaaressa ovat osa kulttuuriperintöä, maisemaa ja ihmisten muistoja. Entiseen Lars Sonckin suunnittelemaan varastorakennukseen on tulossa mm. ravintoloita, loft-toimistoja sekä näyttelytiloja neljässä kerroksessa.

Remontin on tarkoitus alkaa tämän vuoden loppupuolella ja valmistua vuoden 2024 aikana, kun rakennus täyttää tasan 100 vuotta. Sitä ennen jatkuu vuokralaisneuvottelut ja suunnittelu. Tämä kaikki, jotta voidaan varmistaa kannattava sijoitus ja hallittu riski.

Vuosi 2023 tulee olemaan mielenkiintoinen. Sen odotetaan olevan käänne parempaan, mutta epävarmaa on kuinka nopeasti käänne tapahtuu vai joudutaanko odottamaan jopa ensi vuoteen. Tämä tarkoittaa mahdollisuutta hankkia mielenkiintoisia kohteita meille edulliseen hintaan. Sijoittamisen aika on nyt, mikäli ostoikkuna jää lyhyeksi. Mikäli taantuma jää lyhyeksi tai olemattomaksi, inflaatio palautuu ja korko tasaantuu, voidaan nähdä nopeakin markkinoiden elpyminen kiinteistöissä.

Nyt jo pääsee tutustumaan tuleviin L3-Makasiinin tiloihin yllä olevien havainnekuvien kautta ja uudistetulla nettisivulla L3Makasiini.fi.

Pitäisikö kaikki vanhat talot purkaa?
Onko nyt oikea aika vaihtaa tai myydä asunto- tai kiinteistörahasto?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *