14.6.2023 Pasi Havia

Mikä on seuraava megatrendi?

Rightmove voitelee UK:n asuntomarkkinan

HCP Focus on hyvin keskitetty osakesijoitusstrategia. Rahaston salkussa on vain 12 eri yhtiön osakkeita. Vieläkin keskitetympää strategiaa käyttää Alphinoxin Top 8, jossa on nimensä mukaisesti kahdeksan yhtiön osakkeita.

Harvardin Best Ideas paperin (Antón, Cohen & Polk, 2020) mukaan salkunhoitajat, jotka keskittävät sijoitukset vain parhaimpiin ideoihinsa laajan hajauttamisen sijaan ovat päässeet 2.8-4.5% vuotuiseen ylituottoon.

Mikseivät kaikki sitten sijoita keskittämällä? Istuimme alas yhdessä Alphinoxin Julia Bistrovan kanssa ja keskustelimme keskitetyn osakesijoittamisen piirteistä, meidän sijoitusprosesseista, mistä katsomme löytyvän seuraavat parhaat ideat ja paljon muuta. Löydät videon ja sen aiheet alta.

0:00 Intro
2:12 How does Alphinox select companies to the concentrated Top 8 portfolio?
4:12 How does HCP select companies in the Focus portfolio
7:01 Current megatrends and how they can be applied to investing
8:56 Asset light vs. capital intensive businesses
9:19 Green technology and platform trends
9:56 Has Amazon lost its attractiveness?
10:25 Regulatory risk in investing
11:17 AI as a megatrend: Microsoft, Alphabet, NVIDIA, Meta
13:35 How risky is a portfolio consisting of just 8 stocks?
15:15 How long is stock holding period in HCP Focus portfolio?
16:26 Approaches to deal with biases when investing
21:26 How safe is the Chinese equity market?
22:36 Interesting portfolio holdings


HCP Focus-rahasto on auki sijoituksille kesäkuun loppuun asti. HedgeNordicin rankingin mukaan rahasto on tämän vuoden tuottojen ykkönen! Ensimmäisen sijoituksen minimi rahastoon on 5.000 euroa ja lisäsijoituksen 1.000 euroa. Voit tehdä merkinnän kätevästi omilla pankkitunnuksilla klikkaamalla HCP:n merkintäsivuille.

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Focus-salkunhoitaja

Varaa virtuaalitapaaminen Tee rahastomerkintä

Rightmove voitelee UK:n asuntomarkkinan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *