Nordic Chessboxing fightnight

Paasitornissa järjestetään 2.10. Nordic Chessboxing fightnight. 2003 lanseeratun lajin pelataan joka toinen erä shakkia, joka toinen erä nyrkkeilyä ottelun päättyessä joko shakkimattiin, nyrkkeilytyrmäykseen tai shakkisiirtoihin käytettävän ajan umpeutumiseen.

photography & text by Olli Leppänen

Helsinki Capital partners sponsoroi iltaman pääottelua, jossa kohtaavat arvostettu ammattinyrkkeilijä, sekä shakkinyrkkeilyn hallitseva maailmanmestari Sakari Lähderinne ja maamme lupaavimpiin vapaa-ottelijoihin kuuluva ja tyrmäysvoimaisena lyöjänä tunnettu Tuukka Repo. Nyrkkeilyosuuden vaaka-kupit ovat taustatietojen mukaan kutakuinkin tasaiset. Lähderinteellä on kattavampi kokemus shakkinyrkkeilyotteun vaatimasta henkisen ja fyysisen suorituskyvyn kanssa tasapainoilemisesta, sekä on aikasemmin ratkaissut otteluita myös shakkipuolella. Repo on sekä varsinaisen nyrkkeilyn, että shakin parissa uusi tulokas, lajinomainen suoriutuminen on kysymysmerkki. Ottelija on kuitenkin valmistautunut otteluun sparraamalla maan kovimpiin kuuluvien nyrkkeilijöiden kanssa sekä  taustajoukkojen mukaan on ottanut myös shakkiharjoittelun vakavissaaan.
Muissa otteluissa kotikehän Aleksander Vassu, Lars Björknäs ja Otto Viherä kohtaavat vastustajat Venäjältä ja Hollannista.
Tapahtuman nyrkkeilyosuutta juontaa Juho ”Härmän Häjy” Haapoja ja shakkiosuutta Juhana ”The Mayor” Vartiainen. Paikalle on tulossa mm. nyrkkeilyn Euroopan mestarin Amin Asikainen, sekä shakkiliiton toiminnanjohtaja Marko Tauriainen.
  • Share: