Concrete Jam X #HCPSPIRIT

Skeittikontti is a public living room at the Eltsu skateboarding park in Helsinki. At Eltsu anyone can try out skateboarding with the guidance of the more experienced. Everything is free of charge, of course! #HCPSPIRIT had the pleasure to host Street Jam & Pool Party at Skeittikontti on June 15th, 2019.

Pictures by Fanny Carolina.
Video by Marko Lampinen.

”Eläintarhan parkin skeittikontista on todellakin kehittymässä kaikkien skeittaajien kohtaamispaikka, sukupuoleen katsomatta. Miksi? Kuka pystyy luettelemaan Helsingissä järjestettyä matalankynnyksen skaboja, sessioita tai jameja tältä vuosikymmeneltä, jossa skeittaa lähemmäs neljäkymmentä tyyppiä pilke silmäkulmassa? Rehellisyyden nimissä myönnettäköön, että mimmien osallistuminen ei ollut näissä jameissa niin aktiivista kuin tapahtumaa pari viikkoa edeltäneissä avajaisissa. Kontti, musiikki ja Eltsun hyvä ilmapiiri tuntuu toimivan yleisesti sekä houkuttelevan myös skeittauksesta yleisesti mielenkiinnostunutta väkeä paikalle ihmettelemään.

On ollut suuri ilo myös seurata nuoremmankin väen rohkeutta osallistua jameihin. Tästä esimerkiksi iso käsi Team Haamuvahalle, jotka ovat säväyttäneet kumpanakin mainittuna lauantaina käsiplanteillaan, boneleseillaan ja powerslaideillaan!

Concrete Jamin ja #HCPSPIRIT:n järkkäämissä jameissa on syytä antaa kiitos myös tuomareille: Jaakolle, Berberille, Kirvekselle ja Märän Atiballe! Nada ja Marc Fred vastasivat päivän musiikkitarjonnasta soittamalla aurinkoiseen säähän sopivaa musiikki skaalalla lattarirytmeistä turkkilaisiin lantioraitoihin. Keli oli mitä mainioin, tyytyväisyyttäni lisäsi erityisesti, että 30:n vahvuinen aurinkorasvakerros onnistui suojaaman hipiäni.

Erityismainintana täytyy nostaa suosikkiskeittaajani Gangsta Maken yli-ihmismäinen venyminen ja rahanhimo niin gapissa kuin poolin päädyssä käydyissä best trickeissä. Alex Lekinho, Papa Wilson sekä Brixi ansaitsivat jameissa palkintopallisijansa, Brixille erityismaininta myös Roland SP 404:lla soitetuista loopeista ja biiteistä. Huxi haukkasi turvetta, Lepi Boo ei eksynyt palauttamaan pulloja, Pat ”Amerikan Pate” Duffy sessasi yhdessä poikansa Lemin voimin ja turvin. Big Up kaikille osallistuneille! ”

  • SHARE: