HCP:n Ruotsi-eläkejärjestelmään voi sijoittaa Ruotsissa pelanneet suomalaiset ammattijääkiekkoilijat, jotka eivät tällä hetkellä pelaa aktiivisesti SHL-sarjassa.

HCP tarjoaa ratkaisun suomalaisille jääkiekkoilijoille, joilla on vapaaehtoisessa eläkevakuutuksessa sijoitettavia varoja ruotsin jääkiekkoilijoiden eläkejärjestelmässä. HCP tarjoaa täysin läpinäkyvän ratkaisun, jossa asiakas voi sijoittaa suoraan aidosti aktiivisiin HCP-rahastoihin ilman välikäsiä.

Vakuutuksen tarjoaa SEB Life, ja vakuutuksen ehdot on määritelty SHL:n ja SEB:n välisessä sopimuksessa. HCP:n ratkaisussa SEB:n vakuutuksen ja HCP:n rahastojen kulut ovat 100 % läpinäkyviä ilman minkäänlaisia piilokuluja.

HCP Sports Timo Vertala

Pelasin urheilu-urallani jääkiekkoa ammatikseni Suomessa, Ruotsissa ja Kanadassa. Oman urani alkumetreillä 1990-luvulla huippu-urheilu oli hyvin erilaista kuin nykyään. Tänään huippu-urheilu on erittäin vaativaa ammattilaistoimintaa, jossa pelataan myös kovin taloudellisin panoksin. Urheilijan oman talouden hallinta urheilu-uran aikana onkin noussut yhä tärkeämpään roolin.

Oma sijoitusurani otti ensiaskeleen 2000-luvun teknohuuman loppuvaiheilla, ja tuolta ajalta olen omat oppirahani maksanut. Vastoinkäymiset ja virheet kuuluvat urheilijan ja sijoittajankin uralle, mutta vastoinkäymisistä tulee ottaa opikseen ja pyrkiä siihen,

ettei samoja virheitä tee toistamiseen. Minun nykyinen tehtäväni on auttaa ammattiurheilijoita välttämään näitä sudenkuoppia.

Oman kokemukseni mukaan tärkeintä sijoittamista aloitettaessa on

  • keskustella kokeneempien ammattiurheiljoiden kanssa luotettavista varainhoitajista
  • hahmottaa omaa tilanne ja laatia itselle sijoitussuunnitelma
  • arvioida urheilu-uran riskit
  • määrittää riskinsietokyky laajemman hajautuksen (pieni riski) ja esimerkiksi osakesijoitusten (korkea riski) välillä
  • tehdä ennen kaikkea päätös, että haluaa varautua tulevaisuuteen.

Lopulta sijoitettaessa on tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi etkä anna satunnaisten markkinaheilahteluiden häiritä uraasi tai yöuniasi. Vuosittainen tasainen säästäminen ja pitkä sijoitushorisontti muodostavat voittavan yhdistelmän. On hyvä muistaa, että sijoittaminen on maraton-laji, ja elämää on jäljellä useimmiten yli puolet ammattiurheilu-uran jälkeen.

Ammattiurheiljan parhaaksi

Timo Vertala

Puh. 09 689 88 480
040 58 33 229
timo.vertala(at)helsinkicapitalpartners.fi