HCP:n Ruotsi-eläkejärjestelmään voi sijoittaa Ruotsissa pelanneet suomalaiset ammattijääkiekkoilijat, jotka eivät tällä hetkellä pelaa aktiivisesti SHL-sarjassa.

HCP tarjoaa ratkaisun suomalaisille jääkiekkoilijoille, joilla on vapaaehtoisessa eläkevakuutuksessa sijoitettavia varoja ruotsin jääkiekkoilijoiden eläkejärjestelmässä. HCP tarjoaa täysin läpinäkyvän ratkaisun, jossa asiakas voi sijoittaa suoraan aidosti aktiivisiin HCP-rahastoihin ilman välikäsiä.

Vakuutuksen tarjoaa SEB Life, ja vakuutuksen ehdot on määritelty SHL:n ja SEB:n välisessä sopimuksessa. HCP:n ratkaisussa SEB:n vakuutuksen ja HCP:n rahastojen kulut ovat 100 % läpinäkyviä ilman minkäänlaisia piilokuluja.

Panu Satama HCP

HCP Sports Panu Satama

Olen kasvanut urheilun parissa, ja pelasin jääkiekkoa ammattimaisesti parikymppiseksi asti. Kiinnostuin sijoittamisesta jo rahoitusalan opintojeni alkuvaiheessa. Aktiivisen pelaajaurani päätyttyä aloin tutkia varainhoitoalaa lähemmin.

Nykyään huippu-urheilu on vaativaa ammattilaisurheilua, jossa pelataan myös kovin taloudellisin panoksin. Ammattiuran aikainen taloudenhallinta on noussut yhä tärkeämpään rooliin. Erityisesti urheilijarahaston etujen hyödyntäminen on merkittävä mahdollisuus, johon kannustan ammattiurheilijoita perehtymään jo nuorella iällä.

Oman kokemukseni mukaan tärkeintä sijoittamista aloitettaessa;

  • Keskustella kokeneempien ammattiurheilijoiden kanssa luotettavista varainhoitajista
  • Hahmottaa oma tilanne ja laatia itselle sijoitussuunnitelma
  • Arvioida urheilu-uran riskit
  • Riskinsietokyvyn määrittäminen
    • laajemman hajautuksen (pieni riski) ja esimerkiksi osakesijoitusten (korkea riski) välillä
  • Tehdä ennen kaikkea päätös, että haluaa varautua tulevaisuuteen

Lopulta sijoittaessa on tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi etkä anna satunnaisten markkinaheilahteluiden häiritä urheilijauraasi etkä yöuniasi. Vuosittainen tasainen säästäminen ja pitkä aikaväli muodostavat voittavan yhdistelmän. On hyvä muistaa, että sijoittaminen on maratonlaji ja elämää on jäljellä useimmiten yli puolet ammattiurheilu-uran jälkeen.

Ammattiurheilijan parhaaksi,

Panu Satama

Puh. 040 755 62 59
panu.satama(at)hcp.fi