Urheilijarahastoon voi sijoittaa jokainen yli 9 600 euroa vuodessa urheilulla ansaitseva urheilija. Rahastoon voi siirtää verovapaasti 50 prosenttia vuosittain urheilemisesta saaduista tuloista, kuitenkin enintään 100 000 euroa vuodessa.

Urheilijarahaston ensisijaiseksi sijoituskohteeksi suosittelemme varainhoitorahastoamme HCP Black. Se on ratkaisu, jossa aidolla ja aktiivisella hajautuksella tavoitellaan parasta tuottoa suhteessa riskiin. Urheilijoille, joille urheilijarahasto ei ole se suurin omaisuuserä ja säästöjä on kertynyt myös muualle, voimme suositella osakerahastoja HCP Focus ja HCP Quant, sillä historiallisesti osakkeet ovat tarjonneet parhaan tuoton pitkällä aikavälillä. Tilastojen valossa osakkeisiin pitää siis olla valmis sijoittamaan pitkäksi aikaa, jotta sijoittajan ei tarvitsisi välittää arvonheilahteluista. Riittävän pitkällä aikavälillä arvonheilahtelujen vaikutus tasoittuu. Koska Urheilijarahastoon sijoitettavan varallisuuden sijoitushorisontti ei välttämättä ole yli 10 vuotta, suosittelemme suhdannetilanteen mukaan vain 0–50 %:n osakerahastopainoa Urheilijarahaston kokonaisvarallisuudesta.

Urheilijan ei tarvitse itse seurata markkinoita, jos siihen ei ole aikaa tai kykyä. Sijoituspäätösten tekijät ovat asiantuntijoita, jotka seuraavat rahastojen kehitystä jatkuvasti. HCP:n virtuaalitapaamiset ovat helpoin ja nopein tapa keskustella henkilökohtaisesti sijoitusasioista, kun kaipaat apua sinulle sopivan ratkaisun löytämisessä.

HCP Sports Johtaja: Timo Vertala

Pelasin urheilu-urani aikana jääkiekkoa ammatikseni Suomessa, Ruotsissa ja Kanadassa. Oman urani alkumetreillä 1990-luvulla huippu-urheilu oli hyvin erilaista kuin nykyään. Tänään huippu-urheilu on erittäin vaativaa ammattilaisurheilua jossa pelataan myös kovin taloudelllisin panoksin. Myös urheilijan oman talouden hallinta on noussut yhä tärkeämpään roolin urheilu-uran aikana.

Oma sijoitusurani otti ensiaskeleen 2000-luvun teknohuuman loppuvaiheilla, josta olen omat oppirahani maksanut. Vastoinkäymiset ja virheet kuuluvat urheilijan ja sijoittajankin uralle mutta vastoinkäymisistä tulee ottaa opikseen ja pyrkiä siihen

ettei samoja virheitä tee toistamiseen. Minun nykyinen tehtäväni on auttaa ammattiurheilijoita välttämään näitä sudenkuoppia.

Oman kokemukseni mukaan tärkeintä sijoittamista aloitettaessa;

  • Keskustella kokeneempien ammattiurheiljoiden kanssa luotettavista varainhoitajista
  • Hahmottaa omaa tilanne ja laatia itselle sijoitussuunnitelma
  • Arvioida urheilu-uran riskit
  • Riskinsietokyvyn määrittäminen
    • laajemman hajautuksen (pieni riski) ja esimerkiksi osakesijoitusten (korkea riski) välillä
  • Tehdä ennen kaikkea päätös että haluaa varautua tulevaisuuteen

Lopulta sijoitettaessa on tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi, etkä anna satunnaisten markkinaheilahteluiden häiritä urheilijauraasi etkä yöuniasi. Vuosittainen tasainen säästäminen ja pitkä aikaväli muodostavat voittavan yhdistelmän. On hyvä muistaa, että sijoittaminen on maraton-laji ja elämää on jäljellä useimmiten yli puolet ammattiurheilu-uran jälkeen.

Ammattiurheiljan parhaaksi,

Timo Vertala

Puh. 09 689 88 480
040 58 33 229
timo.vertala(at)helsinkicapitalpartners.fi