Urheilijarahastoon voi sijoittaa jokainen yli 9 600 euroa vuodessa urheilulla ansaitseva urheilija. Rahastoon voi siirtää verovapaasti 50 prosenttia vuosittain urheilemisesta saaduista tuloista, kuitenkin enintään 100 000 euroa vuodessa.

Urheilijarahaston ensisijaiseksi sijoituskohteeksi suosittelemme varainhoitorahastoamme HCP Black. Se on ratkaisu, jossa aidolla ja aktiivisella hajautuksella tavoitellaan parasta tuottoa suhteessa riskiin. Urheilijoille, joille urheilijarahasto ei ole se suurin omaisuuserä ja säästöjä on kertynyt myös muualle, voimme suositella osakerahastoja HCP Focus ja HCP Quant, sillä historiallisesti osakkeet ovat tarjonneet parhaan tuoton pitkällä aikavälillä. Tilastojen valossa osakkeisiin pitää siis olla valmis sijoittamaan pitkäksi aikaa, jotta sijoittajan ei tarvitsisi välittää arvonheilahteluista. Riittävän pitkällä aikavälillä arvonheilahtelujen vaikutus tasoittuu. Koska Urheilijarahastoon sijoitettavan varallisuuden sijoitushorisontti ei välttämättä ole yli 10 vuotta, suosittelemme suhdannetilanteen mukaan vain 0–50 %:n osakerahastopainoa Urheilijarahaston kokonaisvarallisuudesta.

Urheilijan ei tarvitse itse seurata markkinoita, jos siihen ei ole aikaa tai kykyä. Sijoituspäätösten tekijät ovat asiantuntijoita, jotka seuraavat rahastojen kehitystä jatkuvasti. HCP:n virtuaalitapaamiset ovat helpoin ja nopein tapa keskustella henkilökohtaisesti sijoitusasioista, kun kaipaat apua sinulle sopivan ratkaisun löytämisessä.

Tutustu HCP Sports -esitteeseen (klikkaa alta)

HCP Sports -kumppanisi: Timo Vertala

”Työni on alkanut ammattiurheilu-uran jälkeen. Urheilu-uran aikana herännyt kiinnostukseni varainhoitoon mahdollisti sujuvan siirtymisen uuteen ammattiin. Korkeakoulututkinto, käytännön työ HCP:n tiimissä sekä opintoni liiketalouden MBA-ohjelmassa antavat valmiudet kokonaisvaltaiseen palveluun finanssialalla.

Varainhoito on tärkeää hoitaa kuntoon urheilu-uran aikana luotettavan kumppanin kanssa. Mutkattomasta varainhoidosta on paljon iloa ja hyötyä.”

HCP Sports -kumppanisi: Panu Satama

”Olen kasvanut urheilun parissa, ja pelasin jääkiekkoa ammattimaisesti parikymppiseksi asti. Kiinnostuin sijoittamisesta jo rahoitusalan opintojeni alkuvaiheessa. Aktiivisen pelaajaurani päätyttyä aloin tutkia varainhoitoalaa lähemmin.

Nykyään huippu-urheilu on vaativaa ammattilaisurheilua, jossa pelataan myös kovin taloudellisin panoksin. Kannustan ammattiurheilijoita perehtymään jo nuorella iällä rahastointiin.”


Kokemuksemme mukaan sijoittamista aloitettaessa tärkeintä on;

  • Keskustella kokeneempien ammattiurheilijoiden kanssa luotettavista varainhoitajista
  • Hahmottaa oma tilanne ja laatia itselle sijoitussuunnitelma
  • Arvioida urheilu-uran riskit
  • Riskinsietokyvyn määrittäminen
    • laajemman hajautuksen (pieni riski) ja esimerkiksi osakesijoitusten (korkea riski) välillä
  • Tehdä ennen kaikkea päätös, että haluaa varautua tulevaisuuteen

Lopulta sijoittaessa on tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi etkä anna satunnaisten markkinaheilahteluiden häiritä urheilijauraasi etkä yöuniasi. Vuosittainen tasainen säästäminen ja pitkä aikaväli muodostavat voittavan yhdistelmän. On hyvä muistaa, että sijoittaminen on maratonlaji ja elämää on jäljellä useimmiten yli puolet ammattiurheilu-uran jälkeen.

Ammattiurheilijan parhaaksi,

Timo Vertala

Puh. 040 583 3229
timo.vertala(at)hcp.fi

Panu Satama

Puh. 040 755 62 59
panu.satama(at)hcp.fi