25.11.2022 HCP Team

HCP Bricks rahaston ensimmäinen hankinta on Jätkäsaaren L3-makasiini

HCP Bricks Q3/2022
Pitäisikö kaikki vanhat talot purkaa?

L3-makasiini on valmistunut vuonna 1924. Sen on suunnitellut arkkitehti Lars Sonck. Kuva: Antti Pulkkinen

Kesäkuussa aloittanut HCP Bricks kiinteistörahasto on julkistanut ensimmäisen hankintansa. Rahasto ostaa Helsingin Jätkäsaaressa sijaitsevan merenrantakiinteistö L3-makasiinin. Julkistuksesta kirjoittaa Helsingin kaupunki omilla sivuillaan.

Helsingin kaupunki järjesti kiinteistöstä konseptikilpailun, jonka voittajaksi valittiin Cobbleyard Real Estaten ehdotus nimeltä ”L3 Itämeritalo”. Makasiinirakennukseen on suunnitelmissa ravintoloita, liiketilaa, sekä erilaisia muunneltavia tiloja. Helsinki Capital Partners toteuttaa HCP Bricks rahaston yhteistyössä Cobbleyard Real Estaten kanssa.

Havainnekuva L3-makasiinin tulevista sisätiloista. Kuva: Fyra Oy

Makasiinirakennuksen katutaso aukeaa yleisölle ja terasseja avataan lisää, myös mahdollisen kattoterassin toteutusta tutkitaan. Ensimmäistä kerrosta avataan laajemmin ja valaistaan lasiseinillä ja -ovilla. Makasiinin keskelle luodaan atriumi, joka toimii rakennuksen keskipisteenä. Toiseen kerrokseen suunnitellaan toimistotiloja ja ylempiin kerroksiin luodaan näyttelyihin ja monenlaiseen luovaan toimintaan soveltuvia hybriditiloja.

Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski toteaa tulevasta uudesta käytöstä seuraavasti: ”Erittäin hienoa, että historiallinen makasiinirakennus saa arvonsa mukaisen, maltillisen mutta tehokkaan kehitysratkaisun. Tämä on omiaan edelleen vahvistamaan alueen houkuttelevuutta ja vetovoimaa hyödyntämällä rakennuksen ainutlaatuisia piirteitä.”

”Rakennus tulee kunnostuksen jälkeen muistuttamaan alueen historiasta ja toimimaan nykypäivän kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Tavoitteena on ottaa rakennus käyttöön sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2024”, kertoo HCP Bricks rahaston salkunhoitaja Mattias Lindfors.

Cobbleyardilla on kokemusta juuri tämän henkisistä kohteista Leipätehtaan osalta Sörnäisissä. Helsinki Capital Partners on pitänyt konttoriaan Kaapelitehtaalla. Rakennukset ovat paljon enemmän kuin seinänsä!

Nyt hankinnan varmistuttua on aika kääriä hihat ja ryhtyä toimiin tämän historiallisen rakennuksen saattamiseksi uuteen loistoon! Seuraa hankkeen etenemistä täällä tai tilaamalla HCP Bricksin sijoittajakirje, niin pidämme sinut ajan tasalla. Sijoittamalla HCP Bricks rahastoon puolestaan edesautat hankkeen toteuttamista. Tervetuloa mukaan!

HCP Bricks Q3/2022
Pitäisikö kaikki vanhat talot purkaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *