HCP Black

Multistrategiarahasto, joka tasapainottaa riskiä vaihtoehtoisilla ja suhdanneriippumattomilla sijoituksilla.

Suojaa riskejä vastaan aidolla ja aktiivisella hajautuksella.

HCP Black -rahasto tavoittelee parasta tuottoa suhteessa riskiin ja tarjoaa ratkaisun pitkäaikaiseen sijoittamiseen sekä vaurauden rakentamiseen. Rahaston tavoitteena on tarjota hyvää ja vakaata tuottoa maltillisella riskitasolla.

Rahaston strategia perustuu varojen aitoon ja aktiiviseen hajauttamiseen. Markkina- ja sijoitusanalyysin avulla pyritään tunnistamaan tuottavia ja toisistaan mahdollisimman riippumattomia sijoituskohteita. Aito hajauttaminen tarjoaa suojaa riskejä vastaan ilman, että odotettavissa oleva tuottotaso laskee. Rahaston sijoitusten ajoitustaktiikka on yksinkertainen: suhdanneriippumattomia sijoituksia myydään suhdannekuoppien aikana ja myynnistä vapautuneella käteisellä puolestaan ostetaan suhdanneriippuvaisia sijoituskohteita.

Hyvät yöunet myös maailmantalouden keikahduksissa.

Tuottohistoria

Tuotot ovat nettotuottoja (tuotto palkkioiden jälkeen). Muu kuin kuukauden viimeisen pankkipäivän arvo on alustava arvo.
Tuotot ovat nettotuottoja (tuotto palkkioiden jälkeen). Muu kuin kuukauden viimeisen pankkipäivän arvo on alustava arvo.

Allokaatiohistoria

Klikkaamalla kuvaajaa, näet omaisuuslajien tarkat prosentuaaliset osuudet. Allokaatiohistoria näyttää bruttosijoitusasteen. Kuvaaja päivitetään puolivuosittain.

Viimeisin raportoitu allokaatio

Klikkaamalla allokaatiota piirakasta, saat kommentit omaisuuslajista. Osuudet prosentteina bruttosijoitusasteesta. Kuvaaja päivitetään neljännesvuosittain.

#HCPSPIRIT

Salkunhoitotiimi

Tommi Kemppainen

Minulla ei ole juurikaan muutosvastarintaa, mikä helpottaa objektiivista suhtautumista salkun allokaatiomuutoksiin. Ylituotto voi tulla mitä erinäköisimmistä lähteistä, kun vain osaa olla aistit avoinna. Esimerkiksi HCP Focus-strategian osakkeet ovat pääsääntöisesti juuri senkaltaisia yhtiöitä, joita pidin aiemmin kalliina, koska en ymmärtänyt niiden liiketoiminnan 25 vuoden trendiä. Samoin HCP Quant-strategian pienemmät yhtiöt eivät mahdollista osakkeensa suhteessa matalamman likviditeetin takia suurten kilpailijoidemme sijoitustoimintaa niihin, ja harvalla pienemmällä toimijalla on vastaavasti omaamaamme tietotaitoa näiden yhtiöiden massiiviseen yhtäaikaiseen fundamenttianalyysiin. HCP Quantin ja HCP Focuksen akilleenkantapäätä eli suhdanneriippuvuutta tasapainotetaan vastaavasti hoitamallani HCP Black-rahastolla, jonka suoja rakentuu mm. suhdanneriippumattomista vakuutussidonnaisista sijoituksista.

Lue lisää…

Toivo Toikka

Analyytikko

Toivo Toikka
Head of Fund Administration

Pasi Havia

Salkunhoitajan varamies

Pasi Havia
HCP Quant -salkunhoitaja