HCP Focus

En unik och fokuserad fond som har lyckats genom att välja rätt megatrender och investera i snabbväxande, hållbara och konkurrenskraftiga aktier.
Beskrivning av fonden

Investera i megatrender och hållbara konkurrensfördelar.

När du investerar aktivt i aktier bör du sträva efter att överträffa de allmänna aktieindexen. HCP Focus har uppnått detta mål genom att välja ut företag till sin koncentrerade portfölj som: a) har en viktig strategisk fördel jämfört med sina konkurrenter, b) drar nytta av en eller flera globala trender och c) är, såvitt vi vet, lågt eller åtminstone rimligt prissatta.
Gör en teckning
Värdeutveckling
Avkastningen är nettoavkastning (avkastning efter avgifter).
Värdet på den sista bankdagen i månaden är det preliminära värdet.
Erfarenheten har visat att de mest framgångsrika investeringsstrategierna ofta är långsiktiga. Ju längre investeringshorisonten är, desto viktigare är det att ta hänsyn till de megatrender, stora som små, som formar världen. HCP Focus portföljbolag gynnas särskilt av den digitala revolutionen, som drivs av att arbete och fritid flyttas till nätet.
Fördelning av fonden

Team

Pasi Havia

Portföljförvaltare

pasi.havia@hcp.fi

+358 9 689 88 481

Teemu Pakarinen

Junior analytiker

teemu.pakarinen@hcp.fi

+358 50 342 5035

Tommi Kemppainen

Biträdande portföljförvaltare

tommi.kemppainen@hcp.fi

+358 40 73 111 73

Teckna redan idag.

Du kan använda vårt onlineformulär för att göra en teckning när som helst. Teckningen träder i kraft nästa teckningsdag.
Gör teckningen
HCP Focus i media
Fonden gjorde en raketuppgång under räntekarantänen genom att köpa in tjänster som underlättar pandemi-vardagen till sin portfölj.
Talouselämä, 05/2020
I slutet av förra året var det mycket diskussion på marknaderna, särskilt om de överdrivna värderingarna av teknikföretag. Men nu har fonden återigen dragit nytta av sin starka satsning på digitalisering.
Arvopaperi, 07/2020
Pandemic wipes out hedge fund gains but HCP Focus remains resistant.
AMWatch.com 05/2020
Dokument

Prenumerera på nyhetsbrevet

* indicates required
Valitse, mitkä uutiskirjeet haluat tilata

Millä tavoin voimme olla yhteydessä?

Voit perua liittymisesi milloin vain klikkaamalla linkkiä yhden sähköposteistamme alalaidassa. Lisätietoa yksityisyyskäytännöistämme löydät verkkosivuiltamme.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing.Learn more about Mailchimp's privacy practices.