HCP Quant

I en kvantitativ värdefond som investerar i små och medelstora företag används en unik algoritm för att screena investeringarna.
Beskrivning av fonden

Uppgång för små värdebolag med kvantitativ stock picking.

Fonden använder kvantitativa metoder för aktieurval. Fonden är globalt diversifierad över tillväxtmarknader och utvecklade marknader, små och medelstora företag. Små och medelstora företag har på lång sikt överträffat stora företag.
Gör en teckning
Värdeutveckling
Avkastningen är nettoavkastning (avkastning efter avgifter).
Värdet under den sista bankdagen i månaden är det preliminära värdet.
Placeringsstrategin i HCP Quant fonden kombinerar datormodellering med finansiella teorier. För mig går det naturligt att bilda en helhetsuppfattning av saker som verkar komplexa och kaotiska. Mina styrkor i placeringsverksamhet är förmågan att förstå sannolikheter samt en disciplinerad systematik. Då man talar om placeringar är ingenting säkert, men vissa händelser är mer sannolika än andra. I HCP Quant placeringsstrategin uppehåller jag en portfölj, vars säregenskap är att den med större sannolikhet än andra är utsatt för olika positiva händelser i framtiden.
Fördelning av fonden

Team för portföljförvaltning

Pasi Havia

Portföljförvaltare

pasi.havia@hcp.fi

+358 9 689 88 481

Toivo Toikka

Analytiker

toivo.toikka@hcp.fi

+358 50 5603004

Tommi Kemppainen

Biträdande portföljförvaltare

tommi.kemppainen@hcp.fi

+358 40 73 111 73

Teckna redan idag.

Du kan använda vårt onlineformulär för att göra en teckning när som helst. Teckningen träder i kraft nästa teckningsdag.
Gör teckning
HCP Quant i media
Det cykliska skiftet från tillväxt till värde bakom HCP Quants skyhöga avkastning
Sijoitustieto, 03/2022
Trumfkorten för den bäst presterande fonden, HCP Quant, är stark koncentration och kvantitativa metoder.
Kauppalehti, 02/2022
Enligt Rahastoraportti, en jämförelse av finska fonder, har den mest lönsamma fonden i början av året varit Helsinki Capital Partners Quant-fond.
Arvopaperi, 06/2021
Dokument

Prenumerera på nyhetsbrevet

* indicates required
Valitse, mitkä uutiskirjeet haluat tilata

Millä tavoin voimme olla yhteydessä?

Voit perua liittymisesi milloin vain klikkaamalla linkkiä yhden sähköposteistamme alalaidassa. Lisätietoa yksityisyyskäytännöistämme löydät verkkosivuiltamme.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing.Learn more about Mailchimp's privacy practices.