HCP Sports

Ammattiurheilijan ehdoilla, ammattiurheilijan parhaaksi

Ammattiurheilijan ehdoilla, ammattiurheilijan parhaaksi

HCP Sports tarjoaa asiantuntevan ja henkilökohtaisen ratkaisun pitkäaikaiseen sijoittamiseen, vaurauden rakentamiseen urallasi ja toimeentulosi turvaamiseen myös uran jälkeisessä elämässä.

Urheilijan ei tarvitse itse seurata markkinoita, jos siihen ei ole aikaa tai kykyä. Sijoituspäätökset tehdään täysin asiantuntevien salkunhoitajiemme toimesta, jotka seuraavat markkinaa sekä rahastojemme kehitystä jatkuvasti.

Sijoittaminen on maratonlaji. Tasainen säästäminen uran aikana ja pitkä sijoitushorisontti muodostavat voittavan yhdistelmän.

Urheilijarahasto

Urheilijarahastoon voi sijoittaa jokainen yli 9 600 euroa vuodessa urheilulla ansaitseva urheilija. Rahastoon voi siirtää verovapaasti 50 prosenttia vuosittain urheilemisesta saaduista tuloista, kuitenkin enintään 200 000 euroa vuodessa. Nostot rahastosta voidaan toteuttaa 2-15 vuotta urheilu-uran päättymisen jälkeen yksilön haluamalla tahdilla ja sen hetkisen ansiotuloveroprosentin mukaan. Urheilijarahastointi Suomessa tarjoaa poikkeuksellisen mahdollisuuden yhdistää vero-edullinen kohtelu sekä korkoa korolle -efekti, johon kannustammekin urheilijoita rohkeasti mukaan jo nuorella iällä mahdollisuuksien mukaan.

Tehdessäsi merkinnän urheilijarahastoon rahastoitava osuus siirtyy palkastasi sijoitussuunnitelman mukaisesti kuukausittain merkintätilille, josta varat merkitään rahasto-osuuksiksi neljä kertaa vuodessa.

Nettorahasto

HCP Nettorahastoon voi rahastoida jokainen urheilija riippumatta asuinmaasta (poislukien P-Amerikka)*, jossa ammatikseen urheilee. Useissa Euroopan maissa urheilijoiden palkat maksetaan ”nettona”, jolloin seura hoitaa veronmaksun. Vaihtoehtoisesti pelaaja maksaa itse verot lainmukaiseen asuinmaahansa. Tällöin HCP Nettorahasto on urheilijalle luonnollinen vaihtoehto; sen sisällä on mahdollista harjoittaa sijoitustoimintaa tavalliseen tapaan HCP:n rahastoihin. Toisin kuin Suomessa pelaavien Urheilijarahastossa, Nettorahaston sisällä ei vuotuista sijoitusrajaa ole. Tämä mahdollistaa suurempienkin summien rahastoinnin.

Palvelumme mahdollistavat sinun keskittymisesi olennaiseen, eli itse urheiluun.

Urheilijan ja HCP Sportsin yhteistyö alkaa aina kattavalla nykytilanteen kartoituksella, huomioiden elämäntilanteen, tavoitteet, riskinsietokyvyn ja esimerkiksi sen hetkisen verotusmaan. Räätälöimme palvelumme henkilökohtaisesti, oletpa sitten minkä tahansa lajin ammattiurheilija.

Lopulta sijoittamisessa on tärkeää, että pysyt suunnitelmassasi etkä anna satunnaisten markkinaheilahteluiden häiritä urheilijauraasi etkä yöuniasi. Vuosittainen tasainen säästäminen ja pitkä aikaväli muodostavat voittavan yhdistelmän.

Järkevyys

Varallisuutesi kartuttaminen ammattimaisen varainhoidon kautta on viisasta ja saat rahastoinnista välittömän verohyödyn. Pitkäjänteinen säästösuunnitelma kiihdyttää korkoa korolle -ilmiötä, jolloin myös sijoitusvuosien aikana kertyvä tuotto kasvaa korkoa.

Helppous

Varainhoito mahdollistaa sen, että voit keskittyä olennaiseen, eli itse urheiluun. Yhteydenpito varainhoitajakumppaniisi toimii matalalla kynnyksellä – soita, laita viestiä, varaa virtuaalitapaaminen tai tule käymään Kaapelitehtaan toimistollamme. Urheilijarahasto toimii yksinkertaisin periaattein, ja voit siirtää varasi kokonaan tai osittain palveluntarjoajalta toiselle, helposti ja ilman kuluja.

Vakaus

Urheilijan sijoitusportfolio rakentuu aidon ja aktiivisen hajautuksen ympärille, tavoitteena paras tuotto suhteessa riskiin.  Toisistaan ja markkinasta riippumattomat omaisuusluokat tuovat turvaa epävarmaan maailmantalouteen – voit nukkua yösi hyvin myös myös taantumassa.

Monipuolisuus

Olemme enemmän kuin pelkkä varainhoitaja. Tarjoamme laajasti apuamme urheilijan henkilökohtaiseen taloudenhoitoon liittyvissä kysymyksissä. Annamme muun muassa neuvontaa pankki- ja asuntoasioissa, ohjausta varallisuuden hallintaan ja tukea urheilijan brändi-arvon luomiseen. Kysy rohkeasti apua!

Meillä ymmärretään ammattiurheilijan arkea. HCP Sports kumppanisi ovat itse entisiä urheilijoita ja käsittävät urheilijan elämää ja tarpeita. Räätälöimme ratkaisut niin, että ne tukevat jokaisen ammattiurheilijan omakohtaista polkua.

Rahastomme

HCP BRICKS

Kiinteistörahasto, joka tarjoaa pääsyn muutoin saavuttamattomalle markkinalle.

Lisäarvoa kiinteistöjen aktiivisella kehittämisellä.

HCP FOCUS

Uniikki ja keskitetty rahasto, joka on menestynyt valikoimalla oikeat megatrendit ja sijoittamalla voimakkaasti kasvaviin kestävän kilpailuedun osakkeisiin.

Maailmaa muokkaavia yhtiöitä.

HCP BLACK

Suojaa riskejä vastaan ilman, että odotettavissa oleva tuottotaso laskee, aidolla ja aktiivisella hajautuksella suhdanneriippumattomiin sijoituskohteisiin.

Hyvät yöunet myös maailmantalouden keikahduksissa.

HCP QUANT

Pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin sijoittavassa kvantitatiivisessa arvosijoitusrahastossa sijoituskohteet seulotaan kymmenien tuhansien yhtiöiden joukosta ainutkertaisella algoritmilla.

Pienten arvoyhtiöiden nousuun mukaan kvantitatiivisella osakepoiminnalla.
timo-vertala-scaled

Kumppanisi Timo Vertala

Ennen työtäni varainhoidossa tein uran ammattijääkiekkoilijana. Urheilu-uran aikana herännyt kiinnostukseni varainhoitoon mahdollisti sujuvan siirtymisen uuteen ammattiin. Korkeakoulututkinto, käytännön työ HCP:n tiimissä sekä opintoni liiketalouden MBA-ohjelmassa antavat valmiudet kokonaisvaltaiseen palveluun finanssialalla.

Varallisuuteen liittyvät asiat on tärkeää hoitaa kuntoon urheilu-uran aikana luotettavan kumppanin kanssa. Mutkattomasta varainhoidosta on paljon iloa ja hyötyä.

Sports Asset Management Manager Timo Vertala

+358 40 583 32 29

timo.vertala@hcp.fi

Teemu 800x600

Kumppanisi Teemu Pakarinen

Aloitin HCP:lla harjoittelijana keväällä 2023, minkä jälkeen minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa työtäni opintojeni ohella. Otin houkuttelevalta kuulostavan tarjouksen mielelläni vastaan ja jo kesällä pääsin osaksi HCP Sports -tiimiä. Työni ohella opiskelen taloustiedettä Aalto-yliopistossa ja olen myös aktiivinen yksityissijoittaja.

Viime vuosina olen seurannut urheilua lähinnä kotisohvalta, mutta olen aikanaan pelannut myös muutaman vuoden KooKoon juniorijoukkueen riveissä. Urheilu on lähellä sydäntäni ja harrastan nykyisin pyöräilyä ja kuntosalilla käymistä.

Minulle tärkeintä on, että varainhoitoasioissa mennään urheilijan etu edellä. Tavoitteeni on, että jokaiselle urheilijalle löytyy omannäköinen tapa säästää; oli se sitten indeksirahasto, meidän palvelut tai vaikka sukanvarsi.

HCP Sports Partner Teemu Pakarinen

+358 44 215 1518

teemu.pakarinen@hcp.fi

Seuraa HCP Sportsia Instagramissa: @hcpurheilu