HCP Quant 5/2024 +8.70% | Erinomaiset tulokset nostivat rahaston uuteen ennätykseen

7
June 2024
Pasi Havia
HCP Quant

Toukokuu oli HCP Quant rahastolle erinomainen! Rahaston arvo nousi +8.70% kaikkien kulujen ja kustannusten jälkeen. Vertailuindeksi MSCI ACWI SMID Value Total Return tuotti kuukauden aikana euroissa mitattuna +1.85%.

Euroopan isokokoisten yhtiöiden kehitystä mittaava S&P Europe 350 Total Return nousi puolestaan +3.46% ja Yhdysvaltojen vastaava indeksi S&P 500 Total Return +3.33% euromääräisesti.


Pienet ja keskisuuret yhtiöt raportoivat tuloksistaan monesti myöhemmin kuin isokokoiset yhtiöt. Niillä ei ole käytettävissä raportointiin samanlaisia resursseja kuin isoilla yhtiöillä, joten tuloskausi ajoittuu myöhäisemmäksi.

Usea HCP Quant rahaston yhtiö raportoi tuloksensa toukokuun aikana. Tämä oli syynä siihen, että rahasto nousi voimakkaasti ja kiri uuteen kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa.Muun muassa seuraavat salkkuyhtiöt raportoivat tuloksistaan toukokuussa. Suluissa on raportointipäivä ja kyseisen päivän kurssimuutos uutiseen.

Hyster-Yale Inc (8.5. +23.6%)
P/E 8.5
EV/EBITDA 5.4
P/B 3.1

Yhtiö valmistaa ja markkinoi erilaisia trukkeja ja muita nostolaitteita. Heidän tuotevalikoimaansa kuuluvat erityyppiset haarukkatrukit, jotka on suunniteltu käytettäväksi teollisuuden ja varastoinnin eri tarpeisiin. Yrityksellä on useita tunnettuja tuotemerkkejä, kuten Hyster ja Yale, ja se palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti tarjoten myös huolto- ja varaosapalveluita tuotteidensa tueksi.

Ardmore Shipping Corporation (8.5. +15.6%)
P/E 8.7
EV/EBITDA 6.3
P/B 1.7

Yhtiö omistaa ja operoi keskikokoisia säiliöaluksia, jotka kuljettavat erilaisia nestemäisiä rahtituotteita, kuten öljytuotteita ja kemikaaleja. Yhtiön laivasto koostuu pääasiassa tuotetankkereista, ja se tarjoaa kuljetuspalveluita asiakkailleen maailmanlaajuisesti. Ardmore Shippingin liiketoiminta keskittyy erityisesti turvallisiin, luotettaviin ja tehokkaisiin merikuljetusratkaisuihin.

Teekay Tankers Ltd (9.5. +9.1%)
P/E 5.0
EV/EBITDA 3.4
P/B 1.5

Teekay Tankers omistaa ja operoi raakaöljy- ja öljytuotetankkereita. Yhtiö tarjoaa merikuljetuspalveluita raakaöljyn ja öljytuotteiden kuljetukseen kansainvälisesti. Teekay Tankersin laivasto koostuu erilaisista tankkereista, kuten Aframax-, Suezmax- ja LR2-luokan aluksista. Yritys keskittyy tarjoamaan turvallisia, luotettavia ja kustannustehokkaita kuljetusratkaisuja öljyteollisuuden tarpeisiin.

Titan Cement International S.A. (9.5. +6.7%)
P/E 8.2
EV/EBITDA 5.6
P/B 1.4

Titan Cement International S.A. on kansainvälinen sementti- ja rakennusmateriaalien valmistaja. Yhtiö tuottaa ja toimittaa sementtiä, betonia, betonielementtejä ja muita rakennusmateriaaleja. Titan Cementilla on tuotantolaitoksia ja liiketoimintaa useissa maissa, ja se palvelee laajaa asiakaskuntaa, joka koostuu muun muassa rakennusyrityksistä ja infrastruktuuriprojekteista. Yritys panostaa kestävään kehitykseen ja innovatiivisiin ratkaisuihin rakennusmateriaalien alalla.

d'Amico International Shipping S.A. (9.5. +9.7%)
P/E 4.5
EV/EBITDA 3.6
P/B 1.3

Yhtiö omistaa ja operoi säiliöaluksia keskittyen erityisesti öljytuotteiden ja muiden nestemäisten rahtituotteiden merikuljetuksiin. Yrityksen laivasto koostuu pääasiassa keskikokoisista ja pitkämatkan tuotetankkereista. d'Amico International Shippingilla on asiakkaita maailmanlaajuisesti keskittyen energia- ja kemikaaliteollisuuteen.

StealthGas Inc (28.5. +15.3%)
P/E 6.0
EV/EBITDA 4.9
P/B 0.5

Myös tämä yhtiö omistaa ja operoi aluksia. He ovat erikoistuneet nesteytetyn maa- ja öljykaasun (LPG) kuljetukseen. Yhtiön laivasto koostuu pääasiassa pienistä ja keskikokoisista kaasusäiliöaluksista.

BW LPG Limited (30.5. +10.9%)
P/E 5.3
EV/EBITDA 4.0
P/B 1.6

Norjaan listattu BW LPG omistaa ja operoi nimensä mukaisesti nesteytetyn maa- ja öljykaasun (LPG) laivastoa. Laivasto koostuu pääasiassa erittäin suurista kaasusäiliöaluksista (VLGC). Yhtiön asiakkaita ovat energia- ja kemikaaliteollisuuden toimijoita.


HCP:n rahastot ovat tuttuun tyyliin auki sijoituksille nyt kesäkuussa. Voit tehdä merkinnän 28.6. asti. Olemassa olevalle asiakkaalle minimimerkintä on 1.000 euroa ja uudelle asiakkaalle 5.000 euroa. Tervetuloa mukaan!

Terveisin,
Pasi Havia
HCP Quant salkunhoitaja

Lisää aiheesta

Tilaa uutiskirje

* indicates required
Valitse, mitkä uutiskirjeet haluat tilata

Millä tavoin voimme olla yhteydessä?

Voit perua liittymisesi milloin vain klikkaamalla linkkiä yhden sähköposteistamme alalaidassa. Lisätietoa yksityisyyskäytännöistämme löydät verkkosivuiltamme.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing.Learn more about Mailchimp's privacy practices.